• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

umbra

In 1979 richtten Paul Rowan en Les Mandelbaum, oude vrienden Paul Rowan en Les Mandelbaum, het Canadese bedrijf umbra op. Naast een ontwerpteam van 30 personen heeft umbra een groot aantal beroemde ontwerpers in dienst, zoals Karim Rashid.


Ontdek alle collecties en series van umbra

Umbra begon in 1979, toen de vrienden Paul Rowan en Les Mandelbaum hun krachten bundelden om spannende en onconventionele producten voor dagelijks gebruik thuis te creëren.

De echte start werd echter gedaan door Paul Rowan, met een zelfgemaakte papieren raamzonnebloem, die hij met trots aan zijn vriend Les Mandelbaum presenteerde. Beiden waren opgetogen en er werd umbra (Latijn voor schaduw) geboren.

Het Umbra team bestaat uit meer dan 30 mannen en vrouwen van over de hele wereld, evenals bekende ontwerpers die als freelancers werken. Alle medewerkers blijven werken onder leiding van Paul Rowan, die nog steeds het hart en de ziel van het bedrijf vertegenwoordigt. Ondertussen werken er meer dan 650 mensen in Umbra-kantoren over de hele wereld en verkopen meer dan 25.000 distributeurs Umbra-producten in meer dan 75 landen. Umbra is gevestigd in Toronto, Canada.

Umbra vierde in het midden van de jaren negentig een groot succes met producten van een jonge en nog niet bekende ontwerper. Dit was Karim Rashid, de ontwerper van de papierbak "Garbo" (1996) en de "Oh-Chair" (2000) - beide werden bestsellers en brachten Karim Rashid naar de positie van een elite ontwerper.

Website van umbra


De belangrijkste ontwerpers