• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Höfats

Höfats, de designfabrikant van Allgäu, is gespecialiseerd in het ontwerpen van alle soorten grills en hun accessoires. Alle producten worden volledig in Duitsland geproduceerd en overtuigen door hoogwaardige materialen en duurzame kwaliteit.


Ontdek alle collecties en series van höfats

Technische vaardigheden en innovatief design

Höfats is meer dan een klassiek ontwerp- of ingenieursbureau. Het ontwerpbedrijf uit de regio Allgäu, opgericht in 2014 door de diploma ingenieurs: Thomas Kaiser, Christian Wassermann domineert het spectrum tussen design en techniek en staat daarmee voor een geïntegreerde productontwikkeling. Er zit een aanzienlijk potentieel in de onmiddellijke integratie van het gebied van ontwerp en engineering. Als bivalente ontwikkelaars combineren Kaiser en Wassermann de disciplines productdesign, corporate design, constructie, prototyping en implementatie van series.

De twee ingenieurs zijn gespecialiseerd in grills en barbecues van alle soorten en accessoires. Alle producten worden volledig in Duitsland geproduceerd en overtuigen door hoogwaardige materialen en duurzame kwaliteit. Deze hoge standaard heeft zijn vruchten afgeworpen: in 2015 won Höfats de Red Dot Design Award met de Cone Grill. Ook Höfats werd door het Design Center Baden-Württemberg bekroond met de Focus Open Design Award 2015.

De naam van het bedrijf gaat terug naar een berg in de Allgäu, gelegen bij Oberstdorf. De Höfats is een bijzondere berg. Van alle kanten is het vrij moeilijk en niet zonder risico om de berg te beklimmen, vandaar dat het in het verleden een beruchte reputatie heeft opgebouwd. Ook al is de berg vandaag de dag buiten de Allgäu-regio nauwelijks bekend, de Allgäu-bevolking herkent de berg echter aan zijn vorm. Höfats is geen berg van superlatieven, maar een berg met karakter en vereist een hoge mate van zelfevaluatie en verantwoordelijkheid tijdens de klim.

Het rolmodel voor Christian Wassermann en Thomas Kaiser is een van de meest invloedrijke Duitse ontwerpers: Otl Aicher. In 1972 verhuisde hij naar Rotis in de Allgäu en daarmee in de buurt van de huidige productiefaciliteiten van Höfats in Unterthingau, Duitsland. Hij noemde een van zijn series Höfats, omdat ook hij gefascineerd was door deze charismatische berg.

Website van Höfats