• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Bacsac

Het Franse bedrijf Bacsac werd in 2008 opgericht met als doel een revolutie in de wereld van de tuinen teweeg te brengen. Bacsac ontwerpt en produceert eersteklas plantenbakken in verschillende vormen en maten.


La nature est dans le sac

Het Franse bedrijf Bacsac werd in 2008 opgericht met als doel een revolutie in de wereld van de tuinen teweeg te brengen. Bacsac ontwerpt en produceert eersteklas plantenbakken in verschillende vormen en maten. Dit maakt het mogelijk om tuinen aan te leggen, zelfs op stadsbalkons en kleinere terrassen.

De geschiedenis van Bacsac begon toen de ontwerper Godefroy de Virieu de landschapsarchitecten Louis de Fleurieu en Virgile Desurmont ontmoette. Samen zochten ze naar een concept om het creëren van tuinlandschappen in steden mogelijk te maken of te vereenvoudigen. Het grootste probleem voor binnenstedelijke daktuinen is het transport van de zware materialen.

Zo ontstond het idee om bloempotten te vervangen door lichte tassen. De drie ontwerpers kozen voor geotextiel dat de planten niet verstikt. Naast de circulatie van water en lucht heeft zo'n plantenzak het voordeel dat de terrassen bevrijd worden van het zware gewicht van conventionele bloempotten.

In 2008 werd het bedrijf Bacsac opgericht rondom de plantenzak. De nieuwe plantenzak werd aan het publiek voorgesteld op de tuinbeurs "Jardins, jardins". Deskundigen prezen de creativiteit van het concept. Bezoekers werden overtuigd door de flexibiliteit, mobiliteit en lichtheid van Bacsac.

In 2009 presenteerde Bacsac Bacsac Bacsquare, een volwaardige en even flexibele tuin.

Website van Bacsac