• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Fritz Hansen

Meubels van Fritz Hansen maken natuurlijk deel uit van de toonaangevende architectuur in de wereld van die tijd. Sinds 1872 schrijft het bedrijf zijn succesverhaal, dat in belangrijke mate werd vormgegeven door sterontwerper Arne Jacobsen.

Tijdloze klassiekers uit Denemarken

Het bedrijf werd in 1872 opgericht in Denemarken en heeft een lange geschiedenis van samenwerking met toonaangevende internationale ontwerpers die hun visionaire concepten - en de ruimtes die ze hielpen transformeren - tot leven brachten.


Ontdek alle collecties en series van Fritz Hansen

Fritz Hansen meubelen - design dat de wereld verovert

Fritz Hansen meubelen zijn van oudsher ontworpen door grote architecten en ontwerpers en hebben in hun tijd natuurlijk deel uitgemaakt van toonaangevende architectuur over de hele wereld. Het is een natuurlijk facet van het imago van internationale bedrijven en de identiteit van moderne stadsbewoners. Het bedrijf werd in 1872 opgericht in Denemarken en heeft een lange geschiedenis van samenwerking met toonaangevende internationale ontwerpers die hun visionaire concepten - en de ruimtes die ze hielpen transformeren - tot leven brachten.

Het verhaal dat heeft geleid tot deze status van Fritz Hansen is net zo uniek als de meubels waaruit dit verhaal is opgebouwd. Het begint met een visionaire meester-timmerman uit de provincie wiens naam vandaag de dag een bepalende ontwerpfilosofie belichaamt. Een filosofie die na meer dan 140 jaar nog steeds toonaangevende architecten en ontwerpers over de hele wereld inspireert. Fritz Hansen kwam in 1872 naar Kopenhagen, richtte zijn eerste timmerbedrijf op en maakte in 1885 naam met zijn eigen meubelassortiment.

Generatiewisseling en toenemende internationaliteit

Rond de eeuwwisseling gaf de oprichter de teugels over aan zijn zoon Christian E. Hansen, die de reputatie van het bedrijf snel kon uitbreiden met prestigieuze opdrachten (onder andere voor de Deense koninklijke familie). Een opdracht voor het stadhuis van Kopenhagen leidde tot de eerste samenwerking met een architect.

Nadat het bedrijf in de 20. eeuw was overgeschakeld op de industriële productie van meubels, begon het al snel een internationale oriëntatie te krijgen met de komst van de zonen van Christian Hansen. De eerste stalen meubels van Denemarken vonden bijvoorbeeld erkenning in New York, maar niet op de binnenlandse markt.

Designklassiekers van Fritz Hansen uit de pen van Arne Jacobsen en andere grootheden uit de designwereld

Vanaf de jaren 30 werkte de nu legendarische Arne Jacobsen voor Fritz Hansen. Zijn ster schitterde echter pas in 1952, toen hij het potentieel zag van de lijmtechnieken die tot in de perfectie waren ontwikkeld door de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, Sören Hansen. Het begon allemaal met de "Ant" , een stoel die nog steeds de best verkochte is in de geschiedenis van het bedrijf. Later ontwierp Jacobsen de eifauteuil en de zwanenfauteuil voor zijn eigen modernistische meesterwerk, het Royal Hotel in hartje Kopenhagen. Beide stoelen zijn nu internationale en tijdloze stijliconen. Zijn Oxford stoel belichaamt het Fritz Hansen design en belichaamt originaliteit, eenvoud en lichtheid evenals sculpturale kwaliteiten.

In samenwerking met visionaire ontwerpers als Arne Jacobsen, Poul Kjærholm en Hans J. Wegner heeft Fritz Hansen de Deense ontwerptraditie vormgegeven. Fritz Hansen werd opgericht om de internationale oriëntatie en de opening naar internationale ontwerpers en architecten te weerspiegelen. Het bedrijf is gebaseerd op een ontwerpfilosofie die tijdloos en relevant in de tijd moet zijn, eenvoudig, origineel en sculpturaal.

Het in Denemarken gevestigde verlichtingsbedrijf Lightyears maakt sinds 2015 deel uit van Fritz Hansen. In nauwe samenwerking met internationaal gerenommeerde ontwerpers en architecten ontwikkelt en produceert de fabrikant hoogwaardige, moderne armaturen die traditie en innovatie combineren en de trotse traditie van verfijnd vakmanschap, kwaliteit en tijdloos design voortzetten.

Website van Fritz Hansen


De belangrijkste ontwerpers