• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Fritz Hansen

Meubels van Fritz Hansen behoren natuurlijk tot 's werelds meest toonaangevende architectuur in zijn tijd. Sinds 1872 schrijft het bedrijf zijn succesverhaal, dat grotendeels werd gekenmerkt door sterontwerper Arne Jacobsen.

Skagerak als onderdeel van de Fritz Hansen-familie

Fritz Hansen werd in 1872 opgericht in Denemarken en heeft een lange geschiedenis van samenwerking met toonaangevende internationale ontwerpers die hun visionaire concepten - en de ruimtes die ze hielpen te transformeren - tot leven brachten. Met de overname van Skagerak zet Fritz Hansen zijn groeitraject voort en voegt het buitenmeubilair toe aan zijn assortiment.


Ontdek alle collecties en series van Fritz Hansen

Fritz Hansen meubelen - design dat de wereld verovert

Fritz Hansen meubelen worden van oudsher gecreëerd door grote architecten en ontwerpers en maken van nature deel uit van toonaangevende architectuur over de hele wereld. Het is een natuurlijk facet van het imago van internationale bedrijven en de identiteit van moderne stadsbewoners. Het bedrijf werd in 1872 opgericht in Denemarken en heeft een lange geschiedenis van samenwerking met toonaangevende internationale ontwerpers wiens visionaire concepten - en de ruimtes die ze hielpen transformeren - het tot leven brachten.

Het verhaal dat heeft geleid tot de reputatie van Fritz Hansen is net zo uniek als de meubels waaruit dat verhaal is opgebouwd. Het begint met een visionaire meester-timmerman uit de provincie, wiens naam vandaag de dag een bepalende ontwerpfilosofie belichaamt. Een filosofie die zelfs na meer dan 140 jaar nog steeds toonaangevende architecten en ontwerpers over de hele wereld inspireert. Fritz Hansen kwam in 1872 naar Kopenhagen, richtte zijn eerste timmerbedrijf op en had in 1885 naam gemaakt met zijn eigen meubelassortiment.

Generatiewisseling en groeiende internationaliteit dankzij de overname van het Deense familiebedrijf Skagerak

Rond de eeuwwisseling gaf de oprichter de teugels over aan zijn zoon Christian E. Hansen, die de reputatie van het bedrijf snel kon uitbreiden met prestigieuze opdrachten (onder andere voor de Deense koninklijke familie). Een opdracht voor het stadhuis van Kopenhagen leidde tot de eerste samenwerking met een architect.

Nadat het bedrijf in de 20. eeuw overschakelde op de industriële productie van meubels, begon het al snel internationaal uit te breiden toen de zonen van Christian Hansen zich bij het bedrijf voegden. De eerste stalen meubels van Denemarken werden bijvoorbeeld erkend in New York, maar niet op de binnenlandse markt.

Fritz Hansen voegde buitenmeubelen toe aan zijn portfolio met de overname van Skagerak. Skagerak, een Deens familiebedrijf met een focus op verantwoord ontwerp en productie, vormt een perfecte aanvulling op de Scandinavische ontwerptradities en kwaliteitsnormen van Fritz Hansen.

Fritz Hansen designklassiekers uit de pen van Arne Jacobsen en andere grootheden uit de designwereld

Vanaf de jaren 1930 werkte de nu legendarische Arne Jacobsen voor Fritz Hansen. Zijn ster schitterde echter pas in 1952, toen hij het potentieel zag van de lijmtechnieken die tot in de perfectie waren ontwikkeld door de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, Sören Hansen. Het begon allemaal met de "Ant" , een stoel die nog steeds de best verkochte stoel in de geschiedenis van het bedrijf is. Jacobsen ontwierp later de eistoel en de zwanenstoel voor zijn eigen modernistische meesterwerk, het Royal Hotel in hartje Kopenhagen. Beide stoelen zijn nu internationale en tijdloze stijliconen. Zijn Oxford stoel belichaamt het design van Fritz Hansen en belichaamt originaliteit, eenvoud en lichtheid, maar ook sculpturale kwaliteiten.

In samenwerking met visionaire ontwerpers als Arne Jacobsen, Poul Kjærholm en Hans J. Wegner heeft Fritz Hansen de Deense ontwerptraditie vormgegeven. Fritz Hansen werd opgericht om rekening te houden met zijn internationale oriëntatie en zijn openheid voor internationale ontwerpers en architecten. Het bedrijf is gebaseerd op een designfilosofie die tijdloos en relevant is, eenvoudig, origineel en sculpturaal.

Het in Denemarken gevestigde verlichtingsbedrijf Lightyears maakt sinds 2015 deel uit van Fritz Hansen. In nauwe samenwerking met internationaal erkende ontwerpers en architecten ontwikkelt en produceert de fabrikant hoogwaardige, moderne lampen die traditie en innovatie combineren en de trotse traditie van verfijnd vakmanschap, kwaliteit en tijdloos design voortzetten.

Website van Fritz Hansen


De belangrijkste ontwerpers