Fabrikanten banner - Fritz Hansen, 16:6
Republiek Fritz Hansen

Fritz Hansen

Meubels uit de Republiek Fritz Hansen behoren natuurlijk tot de toonaangevende architectuur in de wereld van die tijd. Het bedrijf heeft zijn succesverhaal geschreven, dat in belangrijke mate werd beïnvloed door sterontwerper Arne Jacobsen sinds 1872.

Filter 

Kleuren  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
Nieuw
sorteren: Populariteit  


Fritz Hansen Meubels - design dat de wereld veroverde

Meubels uit de Republiek Fritz Hansen zijn van oudsher gemaakt door grote architecten en ontwerpers en maken natuurlijk deel uit van de toonaangevende architectuur in de hele wereld in zijn tijd. Ze zijn een natuurlijk facet van internationale bedrijfsimago's en de identiteit van de moderne stadsbewoners.

Het verhaal, dat tot deze stand heeft geleid, is net zo uniek als de meubels, die dit verhaal vormen. Het begint met een visionaire meester-timmerman uit de provincie, wiens naam vandaag de dag een vormende ontwerpfilosofie belichaamt. Een filosofie die ook de toonaangevende architecten en ontwerpers wereldwijd al meer dan 140 jaar inspireert.

Fritz Hansen kwam in 1872 naar Kopenhagen, richtte zijn eerste timmermanswerkplaats op en maakte naam met zijn eigen meubellijn tot 1885.

Verandering van generaties en groeiende internationaliteit

De oprichter droeg zijn vaardigheden over aan zijn zoon Christian E. Hansen aan het begin van de eeuw, die met prestigieuze opdrachten (onder andere voor de Deense koninklijke familie) de goede reputatie van het bedrijf snel kon uitbreiden.

Een opdracht voor het stadhuis in Kopenhagen leidde tot de eerste samenwerking met een architect. Nadat het bedrijf in de 20e eeuw overging naar de industriële meubelproductie

eeuw begon het zich al snel internationaal te oriënteren met de toetreding van de zonen van Christian Hansen tot het bedrijf.
De eerste stalen meubelen in Denemarken werden in New York erkend, maar niet op de binnenlandse markt.

De vandaag de dag legendarische Arne Jacobsen werkte vanaf de jaren '30 voor Fritz Hansen. Echter, zijn ster steeg voor het eerst vanaf 1952 toen hij het potentieel van de verbindingstechnologie herkende die door de kleinzoon van de oprichter, Sören Hansen, tot in de perfectie was ontwikkeld.

In het begin was er de "Mier", een stoel die nog steeds de bestseller in de geschiedenis van het bedrijf is. Jacobsen ontwierp later het "ei" en de "zwaan" voor zijn eigen modernistische meesterwerk, het Royal Hotel in het hart van Kopenhagen. Beide stoelen zijn vandaag de dag internationale en tijdloze stijliconen.

Zijn Oxford stoel is de belichaming van het ontwerp van Fritz Hansen en belichaamt originaliteit, eenvoud en lichtheid, maar ook sculpturale kwaliteiten. Verdere grootheden als Paul Kjaerholm , de enfant terrible Verner Panton en de grote architect Henning Larsen hebben de geschiedenis van Fritz Hansen uit de jaren 50 bedacht. De Republiek Fritz Hansen werd opgericht om de internationale oriëntatie en opening voor internationale ontwerpers en architecten te accommoderen. De Republiek is gebaseerd op een ontwerpfilosofie die tijdloos en relevant is voor de tijd, eenvoudig, origineel en sculpturaal. De designfilosofie wordt sindsdien voortgezet door jonge getalenteerde en reeds succesvolle Deense ontwerpers en internationale sterren zoals Κasper Salto , Κasper Voss of de Duitse Jehs /& Laub .

Website van Fritz Hansen


Designers