• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Fritz hansen

Meubilair van Fritz Hansen behoort natuurlijk tot de toonaangevende architectuur in de wereld van zijn tijd. Sinds 1872 schrijft het bedrijf zijn succesverhaal, dat in belangrijke mate werd beïnvloed door sterontwerper Arne Jacobsen.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Fritz Hansen

Fritz Hansen-meubelen - design dat de wereld verovert

Het meubilair van Fritz Hansen is van oudsher gemaakt door grote architecten en ontwerpers en maakt op dat moment natuurlijk deel uit van de toonaangevende architectuur in de hele wereld. Ze zijn een natuurlijk facet van het imago van internationale bedrijven en de identiteit van moderne stadsbewoners.

De geschiedenis die heeft geleid tot deze status is net zo uniek als het meubilair waaruit deze geschiedenis bestaat. Het begint met een visionaire meester-timmerman uit de provincie, wiens naam vandaag de dag een formatieve ontwerpfilosofie belichaamt. Een filosofie die na meer dan 140 jaar nog steeds toonaangevende architecten en ontwerpers over de hele wereld inspireert. Fritz Hansen kwam in 1872 naar Kopenhagen, stichtte zijn eerste schrijnwerkerij en maakte tot 1885 naam met zijn eigen meubellijn.

Generatieverandering en toenemende internationaliteit

Rond de eeuwwisseling draagt de oprichter de teugels over aan zijn zoon Christian E. Hansen, die met prestigieuze contracten (ook voor de Deense koninklijke familie) de reputatie van het bedrijf snel kan uitbreiden. Een opdracht voor het stadhuis van Kopenhagen leidde tot de eerste samenwerking met een architect.

Nadat het bedrijf in de 20. Eeuw overging op de industriële productie van zijn meubelen, begon het zich met de komst van zijn zonen Christian Hansen al snel internationaal te oriënteren. Het eerste stalen meubilair in Denemarken, bijvoorbeeld, vond erkenning in New York, maar niet op de binnenlandse markt.

Designklassiekers van Fritz Hansen uit de pen van Arne Jacobsen en andere grootheden uit de designwereld

Vanaf de jaren dertig werkte de inmiddels legendarische Arne Jacobsen voor Fritz Hansen. Zijn ster schitterde echter pas in 1952, toen hij het potentieel zag van de lijmtechnieken die de kleinzoon Sören Hansen, de oprichter van het bedrijf, tot in de perfectie ontwikkelde. In het begin is er de "mier" , een stoel die nog steeds de best verkochte stoel in de geschiedenis van het bedrijf is. Jacobsen ontwierp later de eierstoel en de zwanenstoel voor zijn eigen modernistische meesterwerk, het Royal Hotel in het hart van Kopenhagen. Tegenwoordig zijn beide stoelen internationale en tijdloze stijliconen. Zijn Oxford stoel is de belichaming van Fritz Hansen's ontwerp en belichaamt originaliteit, eenvoud en lichtheid, maar ook sculpturale kwaliteiten.

Andere designgrootheden zoals Paul Kjaerholm , de "Entfant Terrible" Verner Panton en de grote architect Henning Larsen hebben de geschiedenis van Fritz Hansen vanaf de jaren vijftig vormgegeven. Fritz Hansen is opgericht om rekening te houden met de internationale oriëntatie en de opening voor internationale ontwerpers en architecten. Het bedrijf is gebaseerd op een ontwerpfilosofie die tijdloos en tijdrelevant, eenvoudig, origineel en sculpturaal is.

De designfilosofie is sindsdien voortgezet door jonge getalenteerde en reeds succesvolle Deense ontwerpers en internationale sterren zoals Kasper Salto , Morten Voss of de Duitse Jehs & Laub . Het succesverhaal van Fritz Hansen gaat tot op de dag van vandaag door.

Lightyears, een verlichtingsbedrijf gevestigd in Denemarken, maakt sinds 2015 deel uit van Fritz Hansen. In nauwe samenwerking met internationaal gerenommeerde designers en architecten ontwikkelt en produceert Lightyears hoogwaardige, moderne armaturen die traditie en innovatie combineren en zo de trotse traditie van uitstekende vakmanschap, kwaliteit en tijdloos design voortzetten.

Website van Fritz hansen


De belangrijkste ontwerpers