• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Morsø

Morsø, een traditioneel Deens bedrijf, produceert sinds 1853 gietijzeren kachels op het eiland Mors in de Limfjord en is sinds 1915 een van de beroemdste ijzergieterijen van het land en een officiële leverancier aan het Deense hof.


Ontdek alle collecties en series van Morsø

Gietijzeren ovens met Deense traditie

Morsø, een traditioneel Deens bedrijf, produceert al sinds 1853 kachels van Gusseinsen en is een van de bekendste ijzergieterijen van het land. Bijna elke Deen denkt aan Morsø Jernstøberis als het gaat om kachels voor binnen en buiten en combineert het bedrijf met uitstekende kwaliteit en Deense traditie van vakmanschap. Al generaties lang is Morsø de belichaming van een Deense kachel, tijdloos en modern, effectief en gezellig. Overigens: Elke tweede oven in Denemarken is een Morsø.

N. A. Christensen stichtte de ijzergieterij op het eiland Mors in de Limfjord. Met een handvol werknemers slaagde hij erin om het bedrijf in korte tijd om te vormen tot een van de belangrijkste gieterijen van het land en tegen het einde van de 1e9. Eeuw waren de gietijzeren producten van Morsø bekend in heel Denemarken. De vrijstaande kachels waren bijzonder populair en vormen nog steeds de kern van Morsø's assortiment.

In 1915 kreeg Morsø van koning Christian X de titel "Leverancier van Zijne Majesteit de Koning", die in 1969 werd omgedoopt tot "Leverancier van het Deense Koninklijke Hof". De koninklijke familie werd zich bewust van de gieterij nadat Morsø aan het begin van de vorige eeuw begon met het uitrusten van kerken en andere openbare gebouwen met haar kachels. Sommige kachels staan vandaag de dag nog steeds in het kasteel van Amalienborg en in andere woningen van de Deense koninklijke familie.

De moderne tijd van Morsø begon in de jaren '60 van de vorige eeuw, toen het bedrijf erin slaagde om de klassieke kachel terug in de huizen te brengen, hoewel tien jaar eerder in veel Deense huishoudens centrale verwarming was geïnstalleerd. Een oven in de woonkamer is nog steeds een manier van leven waar moderne verwarming niet mee kan concurreren.

Gebaseerd op traditie, heeft Morsø ook een outdoor collectie gecreëerd die zowel innovatief is als mooi ontworpen om buiten van de tijd te genieten. Het assortiment omvat ovens die zowel roosters als open haarden zijn, evenals talrijke accessoires die het barbecueën en buiten zitten met Morsø iets bijzonders maken.

Deens gietijzeren kookgerei

Morsø produceert ook gietijzeren kookgerei sinds de 1e9. Eeuw. Morsø heeft een stijlvolle serie kookgerei geproduceerd met functionele gietijzeren potten en pannen in een aantrekkelijk Scandinavisch design om het leven thuis te verbeteren.

Website van Morsø


De belangrijkste ontwerpers