• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Wästberg

Wästberg is een jonge, Zweedse lampenfabrikant en concentreert zich op techniek en vorm. De collectie omvat lampen van bekende ontwerpers, zoals Maarten Van Severen, David Chipperfield of het trio Claesson Koivisto Rune.


Ontdek alle collecties en series van Wästberg

Wästberg is een jonge, Zweedse lampenfabrikant en concentreert zich op techniek en vorm. De kleine maar fijne collectie omvat lampen gemaakt door bekende ontwerpers, zoals Maarten Van Severen, David Chipperfield, of het trio Claesson Koivisto Rune. Wästberg vestigde zich in zeer korte tijd in Scandinavië, won talrijke designprijzen en verscheen in gespecialiseerde tijdschriften.

Het begon allemaal met de visie van de oprichter van het bedrijf: Magnus Wästberg wilde het idee van design met lampen veranderen. Weg van het alomtegenwoordige licht, het vinden van de waardering van discrete schaduwen en contrasten. Koude en steriele kamers moeten sfeervol worden met lampen van Wästberg. De lichtoplossingen van het Zweedse bedrijf creëren intieme sferen en zorgen ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen - Magnus Wästberg dacht bij de oprichting van zijn bedrijf al duizenden jaren aan vreugdevuren met mensen.

Wästberg: De filosofie van het licht

Magnus Wästberg schreef aan enkele van de meest gerenommeerde ontwerpers en architecten in de wereld van het licht om zijn doel te bereiken. Hij vroeg zich af wat ze van zijn visie zouden vinden, hoe ze de nieuwste ontdekkingen van de wetenschap zouden realiseren en wat ze zouden wensen met betrekking tot kwaliteit. De resonantie was overweldigend.

Als men de filosofie van Wästberg wil samenvatten, klinkt het als volgt: 1. De algemene ruimteverlichting moet worden vervangen door directe verlichting. 2. Direct licht moet alle kwaliteiten van een werklamp bieden, maar met een breder toepassingsgebied. 3. Direct licht moet energiezuinige lichtbronnen bevatten; verblindt niet, flikkert niet en het licht moet instelbaar zijn. Met deze eisen creëert de jonge Zweedse fabrikant verrassende, innovatieve en complete lampen, die men van gevestigde bedrijven mag verwachten.

Website van Wästberg


De belangrijkste ontwerpers