• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Auerberg

Internationaal gerenommeerde ontwerpers en architecten ontwerpen producten ver van marketinglogica. Auerberg richt zich tot mensen die opgetogen zijn over authentieke objecten en hun geschiedenis.


Auerberg - Radicaal subjectief

Meubels en accessoires van ontwerpers voor ontwerpers

Het merk: Onafhankelijk

Internationaal gerenommeerde ontwerpers en architecten ontwerpen producten ver van marketinglogica. Volgens het voorbeeld van de uitgeverij volgt Auerberg in haar designfilosofie geen dictaat van producten. De relevante doelgroep is duidelijk gedefinieerd: Auerberg richt zich tot mensen die opgetogen zijn over authentieke objecten en hun geschiedenis. Auerberg biedt markttoegang van deze producten in kleine series.

De producten: radicaal subjectief

Uitzonderlijke ontwerpers creëren voor Auerberg producten vol identiteit, die voor Auerberg alleen op basis van eigen motieven radicaal subjectief zijn. Daardoor ontstaan producten die de markt niet zouden overleven na een gemeenschappelijke markt-onderzoek en marketinglogica. Onafhankelijk van industriële maatregelen werken de ontwerpers langs de grenzen van het bereikbare, om nieuwe wegen in te slaan in vorm, functie of materialiteit. De persoonlijke geschiedenis achter de producten maakt ze authentiek, onmiskenbaar en gewenst - voor iedereen die een speciale status voor zijn of haar leven wil.

De ontwerper: Eigen ervaringen

Met name de ontwerpers en architecten konden zich verheugen over de ideeën van Auerberg. Iedereen werd vooral gegrepen door het vrije werk op de grens tussen traditie en innovatie. Om een bekend product in vorm en functie te herinterpreteren en door eigen ervaringen te ontwikkelen, verhogen deze dingen de motivatie, omdat er niet vaak de mogelijkheid is om de dialoog voort te zetten tot de gebruiker, voor de ontwerper. Tobias Grau, Daniele Della Pellegrina en de initiatiefnemer Christoph Böninger behoren naast de ontwerpers en architecten Herbert Schultes, Alfredo Häberli, Fritz Frenkler, Emanuela Frattini-Magnusson en James Irvine tot de groep van Auerberg ontwerpers.

De Auerberg collectie:

Elk voorjaar en najaar wordt de Auerbergcollectie gepresenteerd in de catalogus met thema's die centraal staan. De eerste collectie presenteerde beide aandachtspunten: boek- en tafelculturen. De voorbereiding vindt voornamelijk plaats in kleine bedrijven in Zuid-Duitsland, niet ver van Auerberg.

Website van Auerberg


De belangrijkste ontwerpers