• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Stelton

Stelton vertegenwoordigt een heel bijzondere kijk op de wereld, we noemen het "de Stelton state of mind". - het geloof in verrassend, innovatief, functioneel en hoogwaardig Scandinavisch design.


Ontdek alle collecties en series van Stelton

Stelton vertegenwoordigt een heel bijzondere kijk op de wereld,

noemen we het "de Stelton state of mind" - het geloof in verrassend, innovatief, functioneel en hoogwaardig Scandinavisch design. Stelton werd opgericht in 1960 met als doel de verkoop van roestvrij stalen tafelgerei voor de Deense markt. Al in 1964 richtte de toenmalige directeur Peter Holmblad een nauwe samenwerking op met de Deense architect en ontwerpprofessor Arne Jacobsen. Het basisidee was om een serie roestvrijstalen producten te ontwerpen waarvan de afzonderlijke items altijd samen een harmonieus geheel vormen. Het resultaat was de Cylinda-collectie. De Cylinda-collectie werd in 1967. Gelanceerd. Het uitgebalanceerde en functionele ontwerp bracht de collectie snel in de schijnwerpers.

Sinds de lancering is de Cylinda-collectie een groot succes dat zeker werd aangedreven door het winnen van de Deense Industrial Design Award in 1967 en de internationale Design Award van het American Institute of Interior Design in 1968.. Op het hoogtepunt van zijn internationale succes overleed Arne Jacobsen in 1971.. De Cylinda-collectie werd uitgebreid met enkele stukken waarvan ontwerpschetsen konden worden gevonden. De Cylinda-collectie, die in 1992 haar 25-jarig bestaan vierde, bestaat uit 34 producten.

Stelton werkt al sinds 1975. Samen met Erik Magnussen. De jonge ontwerper en keramist was eerder bekend als de ontwerper van porseleindiensten voor Bing & Grøndahl. In 1977 werd de roestvrijstalen thermoskan gelauwerd. De thermoskan heeft een unieke toggle sluiting en blijft het meest verkochte item van Stelton tot op de dag van vandaag. Twee jaar later werd de thermoskan ook in ABS kunststof geïntroduceerd. Een reeks nieuwe producten zoals een ijsemmer, een dienblad, een suikerpot, een suikerpot, een melkkan en een set slakommen volgden.

Stelton ontving de "ID-prijs" van de Deense Design Council en een aantal producten van Stelton worden tentoongesteld in o.a. The Museum of Modern Art en The Cooper-Hewitt Museum in New York, Philadelphia Museum of Art, Victoria & Albert Museum en British Museum in Londen, Die Neue Sammlung in München en Kunstindustrimuseet in Kopenhagen.

Begin 2004 veranderde het bedrijf van eigenaar, nu met de meerderheidsaandeelhouder Michael Ring als hoofd. Nieuwe doelstellingen voor de modernisering van Stelton werden aangekondigd. Stelton moet blijven staan voor innovatief en praktisch Scandinavisch design - met oog voor de hoogste kwaliteit. Op basis van dit idee zal de productontwikkeling in de komende jaren drastisch worden opgevoerd. Nieuwe ontwerpers helpen het ontwerpbedrijf een nieuw tijdperk in te leiden.

De verkoopafdeling en de showroom bevinden zich in een van de meest innovatieve en creatieve gebieden van Kopenhagen, Christianshavn. Deze productie vindt plaats in Fårevejle, ongeveer 100 kilometer van Kopenhagen.

Website van Stelton


De belangrijkste ontwerpers