• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Eternit

Alle Eternit plantenbakken zijn gegarandeerd handgemaakt in Zwitserland. Het materiaal vezelcement Eternit reguleert vocht op natuurlijke en ademende wijze, is uiterst duurzaam en 100 procent recycleerbaar.


Vaten en meubelen voor gebruik buitenshuis, vervaardigd van vezelcement

Vandaag de dag strekt het productengamma van de Zwitserse Eternitwerke, opgericht in 1903, zich uit van architectonische producten voor daken en gevels tot plantenbakken en interieurs.

De naam van het bedrijf staat voor kwaliteit en innovaties op basis van vezelcement. In het verleden werden bij de fabricage asbestvezels gebruikt en daarom heeft het bedrijf nog steeds te maken met de dramatische gevolgschade. Sinds het begin van de jaren negentig is Eternit-vezelcement absoluut asbestvrij, maar de naam Eternit wordt in de bouw nog vaak in verband gebracht met asbest.

Naast de gebieden binnenhuis- en gevelbouw is er nu ook een ontwerpafdeling met de nadruk op plantenpotten, die het bedrijf kort na de oprichting ook produceerde. De bloempotten van Eternit kunnen prat gaan op het kwaliteitszegel "swiss handmade", wat betekent dat elke bloempot van Eternit met de hand wordt gemaakt in Zwitserland. Aan de binnenkant van elke pot zit een etiket met de handtekening van de vakman.

Het productieproces en het materiaal maken Eternit-plantenpotten vorstbestendig, mits ze op de juiste manier worden behandeld. Overtollig water moet echter door de openingen in de bodem van de pot kunnen weglopen.

Sinds Willy Guhl meer dan 50 jaar geleden zijn strandstoel presenteerde, hebben ontwerpers herhaaldelijk de designmogelijkheden van vezelcement verkend. Momenteel experimenteren studenten aan de ECAL (Ecole cantonale d'Art Lausanne) met succes met het materiaal. Tegelijkertijd nemen gerenommeerde Europese ontwerpers contact op met Eternit met overtuigende ideeën. Het lijdt geen twijfel dat het materiaal modieuzer is dan ooit, en de elegante potten zijn veel meer dan alleen potten voor planten.

Vezelcement Eternit bestaat uit de natuurlijke stoffen cement, kalksteenpoeder, vezels, lucht en water, is 100 procent recycleerbaar en is al meer dan 25 jaar absoluut asbestvrij. Het voordeel voor uw planten: Eternit is ademend en reguleert vocht. Bovendien is Eternit door en door gekleurd, wat afschilfering en vlekken voorkomt, en dus over het algemeen zeer duurzaam is.

Website van Eternit


De belangrijkste ontwerpers