Eternit

Alle plantenbakken van Eternit zijn gegarandeerd handgemaakt in Zwitserland. Het materiaal vezelbeton Eternit reguleert op natuurlijke wijze de luchtvochtigheid en is ademend, het is extreem duurzaam en 100% recyclebaar.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
sorteren: Populariteit  


Het huidige productassortiment van de in 1903 opgerichte Zwitserse Eternit-fabrieken gaat van architectonische producten voor plafonds en gevels tot aan plantenbakken en interieurs.

Daarmee staat de naam van het bedrijf voor kwaliteit en innovatie van vezelbetonmateriaal. Asbestvezel werd eerder gebruikt voor de productie, wat de reden is waarom het bedrijf nog steeds te maken heeft met de dramatische gevolgschade. Eternit vezelbeton is sinds het begin van de jaren negentig volledig asbestvrij, maar de naam Eternit wordt vandaag de dag nog steeds vaak geassocieerd met asbest in de bouw.

Naast de interieur- en gevelbouwvelden is er inmiddels ook een ontwerpafdeling die zich richt op plantcontainers die kort na de oprichting al door het bedrijf waren geproduceerd. De Eternit plantenbakken hebben het kwaliteitskeurmerk "Swiss handmade", d.w.z. dat elke afzonderlijke Eternit plantenbak in Zwitserland handgemaakt is. In elke container zit een etiket met de handtekening van de ambachtsman die het gemaakt heeft.

Productieprocessen en materiaal maken de Eternit plantenbakken, met de juiste zorg, vorstbestendig. Overtollig water moet echter wel door de openingen in de bodem van de pot kunnen stromen.

Sinds Willy Guhl 50 jaar geleden zijn strandstoel presenteerde, hebben steeds meer ontwerpers zich verdiept in het ontwerppotentieel van vezelbeton. De ECAL (Ecole cantonale d'Art Lausanne) studenten experimenteren momenteel met succes met het materiaal. Gerenommeerde Europese ontwerpers komen tegelijkertijd naar Eternit met overtuigende ideeën. Geen twijfel mogelijk, het materiaal is populairder dan ooit, en de elegante containers zijn veel meer dan alleen plantenpotten.

Vezelbeton Eternit bestaat uit de natuurlijke materialen cement, kalkmeel, vezels, lucht en water; is 100% recyclebaar en is al meer dan 25 jaar volledig asbestvrij. De voordelen voor uw planten: Eternit is ademend en reguleert de luchtvochtigheid. Daarnaast is Eternit doorgeverfd, wat chippen en kleurverlies voorkomt, waardoor het extreem lang meegaat.

Website van Eternit


De belangrijkste ontwerpers