• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Philippi

Al bijna 20 jaar is de firma Philippi in Hamburg gevestigd. In de lichte en vriendelijke kamers wijden Jan Philippi en zijn medewerkers zich aan de mooie dingen van het leven.


"Tijdloos en vormgegeven lifestyle design gemaakt door Philippi".

Al bijna 20 jaar is de firma Philippi in Hamburg gevestigd. In de lichte en vriendelijke kamers wijden Jan Philippi en zijn medewerkers zich aan de mooie dingen van het leven.

Hier volgt vorm de functie, het materiaal is van hoge kwaliteit, de liefde zit in het detail en een duidelijke lijn is het principe. De ontwerpers brengen hun ideeën in huis, ontwikkelen ze samen met Jan Philippi verder en bouwen prototypes tot hun laatste stuk uiteindelijk op de markt komt en hier in deze winkel belandt.

Op zoek naar de perfecte vorm

De hoogwaardige woonaccessoires, reisartikelen en cadeau-ideeën uit Hamburg sluiten aan bij het stijlgevoel van moderne, veeleisende mensen en brengen een duidelijke boodschap over: goed design leeft door reductie tot het wezenlijke en het idee van tijdloosheid. Geen franje, geen overbodige lijnen, niet achter kortstondige trends aanlopen! Maar in plaats daarvan nieuwe ontwerpen, elegant-puristische vormen, eersteklas materialen, de beste functionaliteit. Samenwerken met ontwerpers en fabrikanten om de perfecte vorm en afwerking te vinden voor elk afzonderlijk product van zijn merk - dat is waar het bij bedrijfsbaas Jan Philippi om draait, dat is zijn passie.

Een Hanzeklant die van design houdt

Jan Philippi, een handelaar in buitenlandse handel uit Hamburg, heeft al lang een voorliefde voor duidelijke vormen. Maar eerst moest hij zich bezighouden met de distributie van hifi-apparatuur in een handelshuis in Hanze. Hij ontdekte al snel dat sommige van deze producten hem echt irriteerden: ze waren gewoon te lelijk. Als een man van actie, probeerde hij hier iets te verbeteren en te verfraaien, want phono-meubelen, dacht hij, kunnen er ook goed uitzien...

Aan het eind van de jaren '80 steeg de vraag naar consumptiegoederen in Duitsland en Jan Philippi reisde namens de onderneming naar vele landen, waar hij contacten legde met competente bedrijven. In die tijd was echter massa in plaats van klasse in trek - een trend die Philippi, als vriend van kwaliteitsproducten, niet wilde volgen. Teleurgesteld door de smaak van de tijd, vond hij een moedige oplossing: de weg naar het zelfstandig ondernemerschap.

Twee winkels en een ideale

In 1992 opende Jan Philippi twee winkels in Hamburg en bevoorraadde deze met artikelen die dicht in de buurt kwamen van zijn ideaal van eenvoudige, duidelijke en moderne designartikelen. Met frisse ideeën, inspiratie uit zijn vele reizen en een feilloos gevoel voor goed design, spoorde hij bedrijven op die zijn ontwerpvisies in werkelijkheid konden omzetten. Geïnspireerd door deze vooruitgang, waagde hij zich al snel van kleinhandel naar groothandel.

Website van Philippi


De belangrijkste ontwerpers