• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Louis Poulsen

Louis Poulsen is zonder twijfel een van de meest prestigieuze en innovatieve lampenfabrikanten. De lampen van Louis Poulsen zijn veel meer dan alleen een geleidend licht in het donker.

Ontdek Louis Poulsen


Ontdek alle collecties en series van Louis Poulsen

De bedrijfsgeschiedenis van Louis Poulsen is nauw verbonden met de geschiedenis van de eerste Deense energiecentrales. Toen de tweede elektriciteitscentrale van het land in 1892 in Kopenhagen in gebruik werd genomen, werd het in 1874 door Ludvig R. Poulsen opgerichte wijnimportbedrijf omgebouwd tot een bedrijf dat gereedschap en elektrische apparatuur verkocht.

In 1896 treedt Louis Poulsen - neef van Ludvig R. Poulsen - toe tot het bedrijf, dat sinds 1906 na de dood van zijn oom aan het hoofd staat.

Louis Poulsen verhuisde al snel het hoofdkantoor naar Kopenhagen, waar het moederbedrijf nog steeds gevestigd is.

Door de deelname aan een internationale tentoonstelling van decoratieve kunsten in Parijs (Exposition Internationale des Arts Décoratifs & Industriels Modernes) begon een samenwerking tussen Louis Poulsen en Poul Henningsen in 192. Juist4. Bij deze tentoonstelling worden Henningsen's lampen bekroond met een gouden medaille in 1925. In 1926 winnen Louis Poulsen en Poul Henningsen de aanbesteding voor de verlichting van het Forumgebouw in Kopenhagen met hun legendarische PH lamp met drie schermen. In hetzelfde jaar komen de designlampen op de markt. De eerste catalogus verschijnt met teksten in het Tsjechisch, Deens, Duits, Engels en Frans. Tot 1929 wordt het distributienetwerk uitgebreid met agentschappen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Naast de bekende klassiekers zoals de indrukwekkende PH hanglamp Kogelen (ook wel bekend als de kraan), de PH hanglamp PH5 en de sierlijke tafellampen uit de PH-serie, allemaal genoemd naar de initialen van hun schepper Poul Henningsen, ontwierpen ontwerpers Arne Jacobsen, Verner Panton en architect Jens Møller-Jensen in de jaren '50 en '60 echte klassiekers voor Louis Poulsen. Naast de klassiekers, nog steeds geproduceerd en gedistribueerd door Louis Poulsen, ontwikkelt het bedrijf samen met hedendaagse ontwerpers als Ross Lovegrove en Louise Campbell de klassiekers van morgen. Louis Poulsen is zonder twijfel een van de meest prestigieuze en innovatieve lampenfabrikanten. De combinatie van flexibele productie, kennis en innovatie bij Louis Poulsen legde de basis voor een succesvolle symbiose van technologie en architectuur. De filosofie van de lampen is gebaseerd op slechts drie kernelementen: functie - comfort - sfeer. Een even duidelijk en logisch ontwerp is het resultaat - zonder overbodige details en een vorm die onveranderd blijft, of het licht nu aan of uit is. Als het op licht aankomt, heeft Louis Poulsen rekening gehouden met elk detail.

Website van Louis Poulsen


De belangrijkste ontwerpers