• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

FDB Møbler

FDB Møbler is een Deens bedrijf dat functioneel en duurzaam meubilair aanbiedt voor elke woning. Het assortiment van de fabrikant omvat zowel nieuwe ontwerpen als klassiekers van Børge Mogensen en Poul M. Volther.


Ontdek alle collecties en series van FDB Møbler

Deense meubelklassiekers

In het begin van de jaren veertig van de vorige eeuw huurde FDB enkele jonge, moedige meubelarchitecten en -ontwerpers in om mooie, functionele meubels te maken tegen betaalbare prijzen. De oprichting van FDB Møbler was het bewijs dat kwaliteitsmeubilair niet voorbehouden was aan de rijksten in de samenleving. FDB Møbler was bedoeld om het kader te scheppen voor een goed samenzijn, waarbij naaste familiewaarden en een democratische gemeenschap centraal stonden.

In de jaren 50 en in de jaren 70 beleefde het bedrijf zijn hoogtepunt, maar sloot de fabriek in 1980. In 2013 heeft het retailbedrijf Coop Danmark A/S een aantal oude klassiekers opnieuw gelanceerd en heeft het zich gewaagd om FDB Møbler opnieuw te lanceren. Naast de bekende en populaire meubelen van onder andere Børge Mogensen en Poul M. Volther, biedt de fabrikant ook nieuwe ontwerpen aan die de waarden van het verleden en het heden combineren.

Visie: Duurzaamheid

FDB Møbler heeft zich ten doel gesteld om het meest verantwoordelijke meubelbedrijf van Denemarken te worden en is bereid om zijn eigen grenzen te verleggen om deze titel te behalen. Zo is al het door de Deense fabrikant gebruikte hout al gecertificeerd met het FSC®-label. Op dezelfde manier is al het textiel gecertificeerd volgens OEKO-TEX®. Het volgende doel van FDB Møbler is om tegen 2025 alle producten met de hoogste milieucertificering op de Scandinavische markt - de Scandinavische Zwaan - te onderscheiden.

Website van FDB Møbler


 

Duurzaamheid bij FDB Møbler

Het Deense merk FDB Møbler doet zijn best om het meest verantwoordelijke meubelbedrijf van Denemarken te worden en is bereid om zijn eigen grenzen te verleggen om deze titel te behalen.

De belangrijkste ontwerpers