• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Design House Stockholm

Het Design House Stockholm is een van de toonaangevende producenten van hedendaagse Scandinavische designproducten die het dagelijks leven vereenvoudigen en verfraaien.


"Maak niets, tenzij het zowel noodzakelijk als nuttig is; maar als het zowel noodzakelijk als nuttig is, aarzel dan niet om het mooi te maken".

Het Design House Stockholm is een van de toonaangevende producenten van hedendaagse Scandinavische designproducten die het dagelijks leven vereenvoudigen en verfraaien. Van bestek tot lampen tot meubels en textiel, het bedrijf ontwikkelt functionele en tijdloze designproducten.

De bedoeling van oprichter Anders Färdig was om een soort uitgeverij te creëren voor uniek Scandinavisch design en voor originele en innovatieve ideeën. Het succes is te zien in de grote selectie van tijdloze, speelse en stijlvolle objecten die het huidige assortiment producten van Design House Stockholm vormen.

De samenwerking met onafhankelijke ontwerpers is vergelijkbaar met een uitgeverij, waar de ontwerpers een rol spelen die vergelijkbaar is met die van auteurs. Het Design House Stockholm is zo in staat om een aantal gevestigde Scandinavische ontwerpers en aanstormende talenten te overtuigen om de collecties uit te breiden.

Tot de bekendste objecten van het Design House Stockholm behoren de Block Lamp van Harri Koskinen (1996) die de collectie van het MoMA in New York heeft gehaald of de vloerlamp "Cord Lamp" van het designteam Form Us With Love die op de kabel lijkt te staan.

Website van Design House Stockholm


De belangrijkste ontwerpers