• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Jacob Jensen

Alle producten van Jacob Jensen staan voor precisie en functionaliteit. Met zijn ontwerpen heeft Jacob Jensen producten gecreëerd die onze visie op de dingen hebben veranderd. Zijn bedrijf behoort tot de bekendste ontwerpstudio's ter wereld.Jacob Jensen Design - een wereldwijd gerenommeerde ontwerpstudio

Elke generatie heeft zijn pioniers en trendsetters - mensen die onze ideeën over het leven veranderen met uitzonderlijke innovaties, die nieuwe wegen openen en onze kijk op de dingen veranderen. Jacob Jensen is zo'n trendsetter.

Jacob Jensen werd geboren in 1926 in Vesterbro, een buitenwijk van Kopenhagen. Na vier moeilijke jaren in de leer te hebben gestoffeerd in het bedrijf van zijn vader, ging hij nog eens drie jaar naar de School of Applied Art.

Na zijn studie begon hij te werken in de ontwerpstudio van de industrieel ontwerper en broer van koningin Ingrid - Sigvard Bernadotte - en zijn collega Acton Bjørn. Drie jaar later, in 1954, werd Jensen studiodirecteur van de "Bernadotte &Bjørn" studio.

Ontwerper Jacob Jensen richtte zijn eigen succesvolle en erkende ontwerpstudio op in 1958.. Hij werkte er sinds 1963 onder andere voor Bang & Olufsen, waar hij beroemde Hifi-componenten ontwierp, zoals de platenspeler Beogram 4000 (1972), de koffer radio Beolit 400 (1971), de ontvanger Beomaster 1200 (1970), of de luidspreker Beovox 2500 (1967).

De jongen uit de voorsteden van Kopenhagen, Jacob Jensen, werd een ontwerper met wereldfaam "die een plaats zou krijgen onder de grote industriële ontwerpers van de 20ste eeuw".

eeuw", zoals de New York Times in 1978 verklaarde, op het evenement van de MoMa-expositie "Bang & Olufsen - Design for Sound van Jacob Jensen".

Jacob und Timothy Jacob Jensen

Sinds 1958 is het familiebedrijf

Naast ontwerpen voor het eigen bedrijf, zoals de telefoon T3 (1995), het weerstation met plug-advertenties (1999) of de sieradencollectie Linear and Symbolic (2002), ontwerpt Jacob Jensen Studio ook voor internationale bedrijven, zoals Citroën, Gaggenau of Rodenstock. Talrijke ontwerpen van Jacob Jensen zijn bekroond met internationale designprijzen. De werken zijn ook te zien in gerenommeerde musea, zoals het Museum of Decorative Art, Kopenhagen of het Museum of Modern Art, New York.

Website van Jacob Jensen


De belangrijkste ontwerpers