• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Luceplan

Het Italiaanse lampenbedrijf Luceplan werd in 1978 opgericht door Riccardo Sarfatti (zoon van de verlichtingspionier en oprichter van Arteluce Gino Sarfatti), Paolo Rizzatto en Sandra Severi. Ontdek hier meer!


Luceplan - bekend om zijn technisch innovatieve lampenontwerp

Luceplan werd in 1978 opgericht door Riccardo Sarfatti (zoon van de verlichtingspionier en Arteluce oprichter Gino Sarfatti), Paolo Rizzatto en Sandra Severi. Het in Milaan gevestigde bedrijf kreeg in eerste instantie erkenning door middel van hightech ontwerpen voor grootschalige projecten. Pas in de jaren tachtig werden de "projectlampen" toegankelijk voor een breder publiek.

Al sinds het begin van Luceplan hebben de architect Paolo Rizzatto en de ingenieur en later mede-eigenaar Alberto Meda de onmiskenbare uitstraling van hun lampen gedefinieerd, die technische innovaties, transparante constructie en een karakteristieke vorm verenigt. Voorbeelden hiervan zijn de UFO-achtige hanglamp Titiana (Rizzatto, Meda 1989), waarvan het indrukwekkende kleureffect wordt bereikt door het gebruik van een gemakkelijk te verwisselen en individueel aanpasbare kleurenfilter.

De Fortebraccio, ontworpen door Rizzatto en Meda in 1998 voor Luceplan, is net zo aantrekkelijk als de eerste bureaulamp op basis van halogeen en zonder transformator.

Luceplan - architectuur als inspiratiebron

Sinds de tweede helft van de jaren negentig werken steeds meer internationale ontwerpers zoals Ross Lovegrove, Alfredo Häberli of Francisco Gomez Paz voor Luceplan. Luceplan staat voor binnen- en buitenlampen met een hoogwaardig design en betaalbare prijzen. De fabrikant heeft een breed scala aan lampen waaronder hanglampen, wandlampen, staande lampen, vloerlampen en tafellampen. Met de Constanzina, ontworpen door Paolo Rizzatto in 1992, is Luceplan er opnieuw in geslaagd om een zeer populaire tafellamp te creëren met een diffuus, aangenaam warm licht en een moderne, discrete uitstraling. Tot de beroemde werken van Rizzatto behoren ook de Constanza en de Berenice - beide verkrijgbaar als tafel- of vloerlamp.

Licht dat de kwaliteit van leven verbetert en tegelijkertijd energiezuinig en milieuvriendelijk is.

De filosofie van Luceplan

Made in Light "Made in Light" - dit is de filosofie van Luceplan. De slogan legt uit hoe geografische opvattingen in de wereld van vandaag de dag worden overwonnen.

Het concept "Made in....." wordt vertaald naar de wereld van het licht, naar een lichtgedefinieerde, imaginaire ruimte zonder grenzen of grenzen. De wereld van het licht is een uniforme taal die over de hele wereld wordt gesproken en die alle mensen verenigt. Het alfabet van het lichtontwerp, dat Luceplan vakkundig weet te spellen op basis van kennis en kunde op het gebied van design en productie. Dit alles wordt samengevat in "Luceplan - Made in Light".

Website van Luceplan


De belangrijkste ontwerpers