• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Schneid

Schneid heeft al een veelvoud aan lampen ontworpen sinds de oprichting in 2010. Jaar geleden. Schneid hecht veel waarde aan eenvoudig design en natuurlijke en ecologische materialen.


Ontdek alle collecties en series van Schneid

Schneid heeft al een veelvoud aan lampen ontworpen sinds de oprichting in 2010. Jaar geleden. Schneid hecht veel waarde aan eenvoudig design en natuurlijke en ecologische materialen. Het favoriete materiaal is op het eerste gezicht duidelijk: hout.

De eerste lampen van Schneid worden gekenmerkt door een organische vorm en een bijzonder warme uitstraling die ontstaat door de plaatsing van schuine houten latten. De in 2011 ontworpen serie A, die lampen als Volum en Pirum telt en zoals toen in Noord-Duitsland werd geproduceerd, werd gevolgd door het prachtige licht Zappy (2012). "Eikon" een uitbreidbaar verlichtingssysteem bestaande uit een gedraaide houten kop van as en een verwijderbare en verwisselbare metalen kap werd ontwikkeld in 2013.

De drijvende krachten achter de producten zijn Niklas Jessen en Julia Mülling, maar ook de samenwerking met jonge creatieven om hen heen is erg belangrijk voor beide oprichters van het bedrijf.

Filosofie

Alle Schneid-producten volgen dezelfde filosofie: "Wij willen graag esthetische lampen en meubels maken die hoge eisen stellen aan ecologie, locatie, innovatie en eerlijkheid ten opzichte van mens en milieu.

Schneid staat voor de Scandinavische manier van denken en de ontwerpen zijn meestal formeel, minimalistisch en functioneel.

Website van Schneid


De belangrijkste ontwerpers