• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Ingo Maurer

Ingo Maurer ontwerpt en produceert al meer dan 40 jaar lampen en lichtsystemen met zijn gelijknamige bedrijf. Ingo Maurer producten combineren liefde voor detail met productiekennis en veel handwerk.


Ingo Maurer - een succesverhaal sinds het midden van de jaren zestig

Ingo Maurer ontwerpt en produceert al meer dan 40 jaar verlichting. Meer dan 70 personen werken samen om producten te creëren die een mix zijn van artistieke expressie en functionele elegantie. Alles wat Ingo Maurer en zijn team maken, maken ze met veel liefde voor details, meesterschap en de inbreng van veel mensenhanden.

Het succesverhaal van ontwerper Ingo Maurer en zijn bedrijf begint in het jaar 1965.. In dat jaar ontwierp hij zijn eerste lampen voor een klant en bezocht hij zijn eerste beurs. Het jaar daarop leidde Ingo Maurer een eenmansbedrijf met tijdelijk personeel in kelderkamers. De eerste lamp "Bulb" verscheen toen als een kleine serie. Al snel vond het interesses, kopers en navolgers in binnen- en buitenland, en werd het onderdeel van de designcollectie van het museum voor Moderne Kunst.

In de daaropvolgende jaren begonnen de collecties en klanten van Ingo Maurers te groeien. Traditionele (klassieke) lampvoet- en lampschermarmaturen voldeden aan de financiële voorwaarden om "moderne" lampen te produceren. In 1968 had Ingo Maurer drie medewerkers in dienst en was hij voor het eerst met een eigen presentatie op een Italiaanse expositie vertegenwoordigd. Daarna volgden de eerste persberichten. Tussen 1969 en 1972 steeg het aantal werknemers tot 1.2.

Ingo Maurer vierde de 100ste verjaardag van de "Thomas Alva Edison" lamp in het jaar 1979.. De Ingo Maurer Company heeft intussen 25 werknemers in dienst, maar ook tijdelijk personeel en thuiswerkers.

Nadat Ingo Maurer in 1983 met "Ilios" de Niedervolt-Technique inging, presenteerde hij in september 1984 in Milaan het Niedervolt-systeem "YaYaHo". Op dat moment vocht het bedrijf om te overleven omdat de investeringen en ontwikkelingskosten de financiële reserves verbruikten. De "YaYaHo"-resonantie overtrof toen de verwachtingen van de bedrijven en leidde tot een onvoorziene groei van de Ingo Maurer Company op elk gebied. Een jaar na de "YaYaHo" werd het werk te veel voor de 12 werknemers.

De Ingo Maurer Company kende dan ook een nieuwe opleving. Daarna volgden exposities in Parijs, Rome, Los Angeles, Helsinki, Barcelona en Madrid. De elektronische Touch Tronic-Transformaten die in het bedrijf werden ontwikkeld, maakten nieuwe concepten mogelijk: de lampen gaan aan en uit, en dimmen alleen door aanraking.

In 1989 toonde Ingo Maurer voor het eerst niet-commerciële werken in de Stichting Cartier pour l'art contemporain. Het bedrijf groeide weer uit tot 36 medewerkers die ondersteund worden door nog eens tien parttime medewerkers.

In 1990 begon de projectafdeling aan de slag te gaan. In de daaropvolgende jaren werd de hele collectie aangevuld met nieuwe ontwerpen en ideeën. In toenemende mate ontwikkelde het werk zich in een artistieke richting. In 1998 werd de nieuwe serie "The MaMo Nouchies" gepresenteerd na enkele jaren van ontwikkeling.

Sinds 1999 experimenteert het Ingo Maurer Team ook met de LED-Technologie. In het voorjaar van het jaar wordt de Shop/Showroom geopend in New York.

Website van Ingo Maurer


De belangrijkste ontwerpers