• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Serax

Serax brengt schoonheid in huis, voegt karakter toe aan het interieur en creëert onvergetelijke momenten aan de eettafel. De collecties van Serax worden gekenmerkt door hun vorm, materiaal en stijl.


Ontdek alle collecties en series van Serax

Antwerps familiebedrijf met passie

Serax brengt schoonheid in huis, voegt karakter toe aan interieurdesign en creëert onvergetelijke momenten aan de eettafel. Serax werkt exclusief met gepassioneerde ontwerpers van over de hele wereld en maakt producten door middel van traditioneel handwerk. Van Vietnam tot Antwerpen tot Portugal maken bekwame ambachtslieden de items met respect voor de basisideeën van elk ontwerp. De collecties van Serax onderscheiden zich door hun vorm, materiaal en stijl. Serax zoekt naar schoonheid, naar de dingen die het leven de moeite waard maken en naar alles wat een gelukkig thuis creëert - om te ervaren, te delen en te ontdekken.

Serax is het gezamenlijke project van SERge en AXel Van Den Bossche, twee broers die opgroeiden tussen de bloempotten in de zaak van hun moeder. Van een bescheiden begin in een garage in 1986 groeide het kleine bedrijf de voorbije dertig jaar uit tot een multinationaal bedrijf met meer dan 65 werknemers en een hoofdkantoor in Antwerpen. Vandaag wordt het bedrijf geleid door Axel. Axels vrouw Marie Michielssen is de huisontwerper van Serax en heeft onder andere de beroemde 'Cactusvaas' ontworpen. Serax is een familiebedrijf dat passie in het bloed heeft.

Samenwerken met zowel bekende als minder bekende ontwerpers zit in de genen van Serax . In 1990 begon het merk een soort proefsamenwerking met Peter Arts, die veel stof deed opwaaien op het gebied van interieurdesign. Een jaar later Serax kreeg het merk internationale bekendheid door de samenwerking met bloemenkunstenaar Daniel Ost, die 'The Flower Booth' ontwierp voor de Franse designbeurs Maison & Objet. De eerste steen was gelegd. Sindsdien Serax talloze samenwerkingsverbanden aangegaan die hebben geleid tot gerenommeerde collecties en internationaal succes.

In de afgelopen dertig jaar Serax snel gegroeid zonder ooit zijn basisprincipes uit het oog te verliezen. Daarom worden alle collecties gemaakt volgens traditioneel vakmanschap. Serax Reist de wereld rond met geselecteerde prototypes van ontwerpers om de juiste vakmensen te vinden voor uitgebreidere productie. Van Vietnam tot Antwerpen tot Portugal - altijd in lijn met het ontwerp en de filosofie van de ontwerper.

Website van Serax