Vitra

Vitra produceert sinds 1957 meubels van Charles & Ray Eames en George Nelson. Door deze lange geschiedenis en de jarenlange samenwerking met vooruitstrevende ontwerpers is er een breed vertakte meubelcollectie ontwikkeld.

Ontdek Vitra

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Vitra

Vitra - Klassiek designmeubilair van topdesigners zoals Eames, Nelson, Panton en Bouroullec

Vitra produceert sinds 1957 meubels van Charles & Ray Eames en George Nelson. Door deze lange geschiedenis en de jarenlange samenwerking met vooruitstrevende ontwerpers is er een brede vertakte meubelcollectie ontwikkeld met meubels voor op kantoor, thuis en in de openbare ruimte. Deze drie gebieden vormen de koers van het merk Vitra.

Of het nu gaat om de Home Collection, Office Collection of Public Collection - er zijn Vitra-meubels voor elke ruimte: perfect aanpasbaar voor verschillende doeleinden.

Vitra Design:

Home Collection De Home Collection omvat de bekendste Vitra-meubelen: de onbetwiste designklassiekers. Meubels van grote ontwerpers zoals Charles & Ray Eames, Verner Panton, of George Nelson zijn bekend bij designliefhebbers. Veel van deze meubelontwerpen worden al tientallen jaren door Vitra geproduceerd. De - zowel optische als kwalitatieve - duurzaamheid van deze meubelen is een belangrijke factor geweest voor de reputatie van Vitra. Enkele voorbeelden zijn de Panton Chair of de Eames Lounge Chair die beide vandaag de dag als legendarisch worden beschouwd. Vitra rust echter niet op de lauweren uit het verleden: Zelfs moderne ontwerpers werken bij de Zwitserse fabrikant aan meubels voor de thuiscollectie.

Ronan & Erwan Bouroullec, Konstantin Grcic en Alfredo Häberli zijn slechts enkele bekende namen waarmee de traditionele Vitra graag samenwerkt.

Kantoorcollectie:

Vitra Meubels voor het kantoor In de kantoorcollectie van Vitra ligt de focus duidelijk op moderne en functionele kantoorinrichtingen. De fabrikant maakt gebruik van moderne technologische prestaties om de perfecte producten voor het moderne, alledaagse kantoor te creëren. Het "productieve kantoor" is het doel van deze filosofie: de werkruimte moet werken voor mensen en niet alleen voor mensen die er gebruik van maken.

Natuurlijk zijn hier ook beroemde ontwerpers te vinden: Bekend is bijvoorbeeld Alberto Meda, waarvan de ergonomische bureaustoelen wereldwijd te vinden zijn.

Publieke collectie: Vitra Design integreert communicatie en retraite

De verbinding van communicatieve kamers en ontspanningsmogelijkheden wordt vandaag de dag beschouwd als een perfecte combinatie voor privacy en welzijn. Het continu netwerken en de uitwisseling met anderen ("Net") is met deze aanpak mogelijk, terwijl de vraag van privéruimtes naar concentratie en regeneratie ("Nest") altijd centraal blijft staan. Welke van deze gebieden men ook beschouwt:

Al aan het begin van het ontwerpproces wordt een aanpak gehanteerd om te zorgen voor een perfecte aansluiting op de verschillende gebieden.

Ingenieurs en ontwerpers werken samen in het creatieproces van een product, om de kwaliteit, esthetiek en functionaliteit continu op het hoogste niveau te houden, zodat de meubelfabrikant zijn uitstekende reputatie kan behouden.

De Vitra Cosmos
Dankzij deze interdisciplinaire aanpak behoort Vitra Cosmos vandaag de dag veel meer toe aan Vitra Cosmos dan alleen het produceren van meubels:

Vitra staat ook voor het Vitra Design Museum, voor een collectie moderne meubels en hun archieven, voor workshops en publicaties over design en voor een goed begrip van architectuur, waaronder constructies van Frank Gehry, Nicholas Grimshaw, Zaha Hadid, Tadao Ando, Alvaro Siza, Herzog & de Meuron (VitraHaus) en SANAA in de hoofdvestiging in Birsfelden (Zwitserland) en op de Vitra Campus in Weil am Rhein (Duitsland). Zelfs accessoires, sculpturen en objecten voor kinderen worden door Vitra geproduceerd. Al deze verschillende gebieden hebben de afgelopen decennia in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van Vitra. Het succesverhaal van dit familiebedrijf werd mogelijk gemaakt door de consequente combinatie van goed design met hoge kwaliteit. Van welke grondstoffen een Vitra-product ook wordt gemaakt, men kan er zeker van zijn dat het materiaal en de afgewerkte kwaliteit tot de beste op de markt behoren. Dit geldt ook voor duurzaamheid: Voor Vita, sinds de oprichting in 1950, is het duidelijk dat de productie, het gebruik en de verwijdering van meubilair geen schade mag veroorzaken. De duurzaamheid van de producten heeft de hoogste prioriteit, gekenmerkt door Charley & Ray Eames: Zowel de materialen als het design van Vitra zijn gericht op het overleven van tientallen jaren.

Website van Vitra


Project Vitra  

Project Vitra

Deze video toont alle verschillende activiteiten van het Zwitserse premiummeubelbedrijf Vitra. Luister naar de mening van internationaal bekende ontwerpers en architecten over dit bijzondere merk. Krijg inzicht in Project Vitra!

De belangrijkste ontwerpers