• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Vitra

Sinds 1957 produceert Vitra de meubels van Charles & Ray Eames en George Nelson. Op deze basis heeft zich in de loop der jaren een breed scala aan meubels ontwikkeld in samenwerking met vooruitstrevende ontwerpers.

Het origineel komt van Vitra

Wanneer een product van Vitra bij u thuis komt, heeft het al een lange geschiedenis.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Vitra

Vitra - designmeubels die geschiedenis schrijven

Vitra gebruikt de kracht van een goed ontwerp om de kwaliteit van leefruimtes, kantoren en openbare voorzieningen op lange termijn te verbeteren.

Sinds 1957 produceert Vitra de meubels van Charles & Ray Eames en George Nelson. Op deze basis is in de loop der jaren, in samenwerking met vooruitstrevende ontwerpers, een breed scala aan meubilair voor de kantoor-, woon- en openbare ruimte ontwikkeld. Deze drie gebieden vormen de kern van het merk Vitra.

Of het nu gaat om Home Collection , Office Collection of Public Collection - Vitra biedt voor elk van deze ruimtes meubilair aan dat optimaal is afgestemd op het betreffende doel.

Vitra Design: Home Collectie

De Home Collection omvat de bekendste Vitra-meubelen: de onbetwiste designklassiekers. Meubels van grote namen als Charles & Ray Eames , Verner Panton of George Nelson zijn bij alle designliefhebbers bekend. Vitra heeft veel van deze meubelen sinds hun introductie vele tientallen jaren geleden geproduceerd. De duurzaamheid van deze meubelen - zowel wat betreft het uiterlijk als de kwaliteit - heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de uitstekende reputatie van Vitra. Voorbeelden hiervan zijn Vitra-stoelen zoals de Panton Chair of de Eames Lounge Chair , die vandaag de dag een legendarische status genieten.

Vitra rust echter niet op zijn lauweren uit het verleden: Moderne ontwerpers maken ook meubels voor de Zwitserse Home Collection: Ronan & Erwan Bouroullec , Konstantin Grcic en Alfredo Häberli zijn slechts enkele van de bekende namen waarmee de traditionele fabrikant een samenwerking onderhoudt.

Kantoorinzameling: Vitra-meubilair voor het kantoor

In Vitras Office Collection ligt de focus duidelijk op een moderne en functionele kantoorinrichting. Hiervoor gebruikt de fabrikant moderne technologische prestaties om perfecte producten te creëren voor de moderne kantooromgeving. Het "productieve kantoor" is het doel van deze filosofie: de werkruimte dient te worden ontworpen om mensen te dienen, in plaats van alleen om te worden gebruikt. Natuurlijk komen ook beroemde ontwerpers hier samen: Alberto Meda bijvoorbeeld, wiens ergonomische bureaustoelen vandaag de dag over de hele wereld te vinden zijn.

Vitra MedaSlim Stoel

Publieke collectie: Vitra Design integreert communicatie en retraite

Vitra produceert ook oplossingen op maat voor de openbare ruimte. "Net 'n' Nest" is de naam van de huidige filosofie van Vitra, die gebaseerd is op wetenschappelijke kennis. Vandaag de dag wordt de combinatie van communicatieve ruimtes en retraites beschouwd als de optimale combinatie voor productiviteit en welzijn. Met deze aanpak is netwerken en uitwisseling met anderen altijd mogelijk ("Net 'n' Nest"), terwijl de behoefte aan terugtrekkingsruimtes voor concentratie en regeneratie ("Nest") altijd centraal blijft staan.

Het maakt niet uit naar welke van deze gebieden je kijkt: Al in het begin van het ontwerpproces is er een aanpak die een perfecte afstemming op verschillende gebieden mogelijk maakt. Ingenieurs en ontwerpers werken tijdens het hele proces van productcreatie samen om het hoge niveau van kwaliteit, esthetiek en functionaliteit te behouden dat de meubelfabrikant heeft geholpen om zijn uitstekende reputatie te bereiken.

De Vitra-kosmos

Dankzij deze interdisciplinaire aanpak maakt de Vitra-kosmos vandaag de dag nog steeds veel meer deel uit van de productie van meubels: Vitra staat ook voor het Vitra Design Museum , voor een collectie moderne meubelen en zijn archieven, voor workshops en publicaties over het thema design en voor een architectonisch concept dat gebouwen van Frank Gehry, Nicholas Grimshaw, Zaha Hadid, Tadao Ando, Alvaro Siza, Herzog & de Meuron (VitraHaus) en SANAA in het Vitra-hoofdkantoor in Birsfelden (Zwitserland) en op de Vitra Campus in Weil am Rhein (Duitsland) bij elkaar brengt.

VitraHaus in Weil am Rhein

Bijzonder bezienswaardig is het VitraHaus , dat de thuisbasis is van de Vitra Home Collection. Vitra produceert ook accessoires, sculpturen en objecten voor kinderen.

Het recept voor succes: goed ontwerp en compromisloze hoge kwaliteit

In de loop van de decennia hebben al deze verschillende gebieden in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van Vitra. Het succesverhaal van het familiebedrijf werd echter alleen mogelijk gemaakt door de consequente combinatie van goed design met hoge kwaliteit. Het maakt niet uit van welke grondstoffen een Vitra-product is gemaakt - u kunt er zeker van zijn dat de materiaal- en fabricagekwaliteit tot de beste op de markt behoort.

Daar hoort ook duurzaamheid bij: sinds de oprichting in 1950 is het voor Vitra vanzelfsprekend dat de productie, het gebruik en de afvoer van een meubelstuk geen schade veroorzaakt. De lange levensduur van de producten is het hoogste uitgangspunt, dat destijds door Charles & Ray Eames werd bedacht: Zowel materiaal als design zijn bij Vitra altijd ontworpen om tientallen jaren mee te gaan.

Website van Vitra


 

Het project Vitra

De video laat op inspirerende wijze de verschillende activiteiten van Vitra zien. Luister naar wat internationaal gerenommeerde ontwerpers en architecten zeggen over dit bijzondere merk. Verkrijg inzicht in het project Vitra!

De belangrijkste ontwerpers