• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Vitra

Vitra produceert al sinds 1957 meubels van Charles & Ray Eames en George Nelson. In de loop der jaren is vanuit deze basis in samenwerking met vooruitstrevende ontwerpers een breed scala aan meubels ontstaan.

Het origineel komt van Vitra

Wanneer een Vitra-product bij je thuis aankomt, heeft het al een lange geschiedenis achter zich.


Ontdek alle collecties en series van Vitra

Vitra - designmeubelen die geschiedenis schrijven

Vitra gebruikt de kracht van goed design om de kwaliteit van woonruimtes, kantoren en openbare inrichtingen duurzaam te verbeteren.

Vitra produceert sinds 1957 meubels van Charles & Ray Eames en George Nelson. In de loop der jaren heeft deze basis geleid tot de ontwikkeling van een breed scala aan meubels voor kantoor, thuis en openbare ruimtes in samenwerking met vooruitstrevende ontwerpers. Deze drie gebieden vormen de kern van het merk Vitra.

Of het nu gaat om Home Collection , Office Collection of Public Collection - Vitra biedt voor elk van deze ruimtes meubelen die optimaal zijn afgestemd op het betreffende doel.

Vitra Design: Home Collectie

De Home Collection omvat de bekendste Vitra meubelen: de onbetwiste designklassiekers. Meubels van grote namen als Charles & Ray Eames , Verner Panton of George Nelson zijn bij alle designliefhebbers bekend. Vitra produceert veel van deze meubelen al sinds de introductie tientallen jaren geleden. De duurzaamheid van deze meubelen - zowel visueel als in termen van kwaliteit - heeft aanzienlijk bijgedragen tot de uitstekende reputatie van Vitra. Voorbeelden hiervan zijn Vitra stoelen zoals de Panton Chair of de Eames Lounge Chair , die vandaag de dag een legendarische status genieten.

Vitra rust echter niet op zijn lauweren uit het verleden: Ook designers uit de moderne tijd creëren meubels voor de Home Collection van de Zwitserse fabrikant: Ronan & Erwan Bouroullec , Konstantin Grcic en Alfredo Häberli zijn slechts enkele van de bekende namen met wie de traditionele fabrikant heeft samengewerkt.

Office Collection: Vitra meubelen voor op kantoor

In de Office Collection van Vitra ligt de focus duidelijk op moderne en functionele kantoormeubelen. Hiervoor gebruikt de fabrikant moderne technologische verworvenheden om perfecte producten te creëren voor het moderne dagelijkse kantoorleven. Het "productieve kantoor" is het doel van deze filosofie: de werkruimte moet voor mensen werken in plaats van alleen door hen gebruikt worden. Natuurlijk komen hier ook beroemde ontwerpers samen: Alberto Meda , wiens ergonomische bureaustoelen tegenwoordig overal ter wereld te vinden zijn, is een bekend voorbeeld.

Vitra MedaSlim stoel

Openbare collectie: Vitra Design integreert communicatie en retraite

Vitra produceert ook oplossingen op maat voor openbare ruimtes. "Net 'n' Nest" is de naam van de huidige filosofie van Vitra, die gebaseerd is op wetenschappelijke bevindingen. De combinatie van communicatieve ruimtes en retraite-opties wordt tegenwoordig beschouwd als de optimale combinatie voor productiviteit en welzijn. Bij deze aanpak is netwerken en uitwisselen met anderen altijd mogelijk ("Net"), terwijl de behoefte aan retraite-ruimtes voor concentratie en regeneratie ("Nest") altijd in het vizier blijft.

Het maakt niet uit naar welke van deze gebieden je kijkt: Meteen aan het begin van het ontwerpproces is er een aanpak die de perfecte aanpassing voor verschillende gebieden in de eerste plaats mogelijk maakt. Ingenieurs en ontwerpers werken tijdens het hele creatieproces van een product samen om ervoor te zorgen dat kwaliteit, esthetiek en functionaliteit altijd op het hoge niveau blijven dat de meubelfabrikant aan zijn uitstekende reputatie heeft geholpen.

De kosmos van Vitra

Dankzij deze interdisciplinaire aanpak is de kosmos van Vitra tegenwoordig veel meer dan alleen maar meubelproductie: Vitra staat ook voor het Vitra Design Museum , voor een collectie modernistische meubels en hun archieven, voor workshops en publicaties over design en voor een benadering van architectuur die gebouwen van Frank Gehry, Nicholas Grimshaw, Zaha Hadid, Tadao Ando, Alvaro Siza, Herzog & de Meuron (VitraHaus) en SANAA samenbrengt in het hoofdkantoor in Birsfelden (Zwitserland) en op de Vitra Campus in Weil am Rhein (Duitsland).

VitraHaus in Weil am Rhein

Bijzonder bezienswaardig is het VitraHaus , waar de Vitra Home Collection is ondergebracht. Vitra produceert ook accessoires, sculpturen en objecten voor kinderen.

Het recept voor succes: goed design en compromisloos hoge kwaliteit

Al deze verschillende gebieden hebben in de loop der decennia in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van Vitra. Het succesverhaal van het familiebedrijf werd echter alleen mogelijk door de consequente combinatie van goed design en hoge kwaliteit. Welke grondstoffen er ook gebruikt worden om een Vitra-product te maken, je kunt er zeker van zijn dat de materialen en de productiekwaliteit tot de beste op de markt behoren.

Daar hoort ook duurzaamheid bij: al sinds de oprichting in 1950 is het voor Vitra vanzelfsprekend dat de productie, het gebruik en de afvalverwerking van een meubelstuk geen schade veroorzaken. De levensduur van de producten is het hoogste uitgangspunt, dat destijds door Charles & Ray Eames werd bedacht: Bij Vitra zijn materiaal en design altijd ontworpen om tientallen jaren mee te gaan.

Website van Vitra


 

Het Vitra-project

De video laat op inspirerende wijze de verschillende activiteiten van het bedrijf Vitra zien. Luister naar wat internationaal bekende ontwerpers en architecten te zeggen hebben over dit bijzondere merk. Krijg inzicht in Project Vitra!

De belangrijkste ontwerpers