Zuzunaga

Het emotionele effect van kleuren en patronen is wat telt in de kunstwerken van Cristina Zuzunaga.Ontdek alle collecties en series van Zuzunaga

Zuzunaga - Ontwerp als kunst

De overspanning van Zuzunaga's werk is breed en omvat print, fotografie, beeldhouwkunst, textiel en meubelontwerp. In plaats van zich te concentreren op één soort expressie, specialiseert de oprichter en ontwerper Cristian Zuzunaga zich op de vorm, die het meest geschikt is. Het emotionele effect van kleuren en patronen is geconcentreerd in het werk van de kunstenaar en zijn ontwerpstudio.

De reiziger Zuzunaga is beïnvloed door de architectuur en de stedelijke omgeving, de oostelijke en westelijke filosofie, alchemie, antropologie, sociologie en psychologie van Carl Gustav Jung. In zijn gelijknamige studio in Engeland en Spanje heeft Zuzunaga als doel het dynamische karakter van het hedendaagse leven te vangen - menselijke levendigheid in een digitale wereld, design als kunst. Enkele pixels zijn daarbij iconen van onze tijd, in het centrum van Zuzunaga's ontwerp, die worden gevitaliseerd door kleuren en emoties.

Supermoderniteit

Dat soort ontwerp is de reactie van Zuzunaga op de "supermoderniteit" van vandaag. Supermoderniteit beschrijft de ontwikkeling van mensen in het verzinnen van de rusteloze wereld van het moment en in het tegelijkertijd worden veranderd door het moment. Vooruitlopen is wat vandaag de dag telt: Het digitalisme menselijk maken. Met zeer moderne technieken verschijnen eenvoudige, levendige producten die sensuele reacties oproepen. "Re-architectuur" is het proces waarbij dit alles gebeurt: Het gebruik van ideeën uit de directe omgeving om tapijten, kussens of textiel te maken.

Website van Zuzunaga