Spring

De geschiedenis van het merk Spring is een kroniek vol keukenideeën. Het bedrijf werd opgericht in 1946, toen de gebroeders Spring zich vanaf dag één voor kwaliteit en innovatie voorschreven.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


De geschiedenis van het merk Spring is een kroniek vol keukenideeën. Het bedrijf werd opgericht in 1946, toen de gebroeders Spring zich vanaf de eerste dag verplichtte tot compromisloze kwaliteit en innovatie.

De gebruiker - particuliere en professionele koks die zich toeleggen op verfijnde, gecultiveerde en verfijnde culinaire kunst - is altijd al het belangrijkste aandachtspunt geweest. In de loop der jaren heeft het merk Spring producten ontwikkeld die geschiedenis hebben geschreven voor hun baanbrekende innovatie in koken en tafelgerei.

Het productidee, dat vanaf de productie tot en met het dagelijks gebruik moet functioneren, is de centrale waarde in de kern van elk product dat door Spring wordt ontwikkeld. Pas als een product de test door echte keukenprofessionals heeft doorstaan, wordt het op de markt gebracht. De naam Spring wordt geassocieerd met veelzijdige ideeën die tot op de dag van vandaag in vele keukens en op vele tafels nog steeds de toets der kritiek doorstaan.

De fondue Bourguignonne werd al in 1953 uitgevonden, waardoor koken aan tafel sociaal aanvaardbaar werd. Na lange tests en pogingen heeft deze nieuwe vorm van voedselbereiding wereldwijd aan populariteit gewonnen. Tot op de dag van vandaag worden rechauds, caquelons voor de verschillende bereidingswijzen en het bijbehorende bestek verkocht. Daarnaast werd in 1955 de pitloze veiligheidsbrander uitgevonden, een mijlpaal voor veilig koken aan tafel. Sinds 1963 is de Spring rechaud geëxporteerd en nu verkrijgbaar in meer dan 60 landen.

De geavanceerde productieprocessen van het bedrijf Spring maken ook het gebruik van nieuwe materialen mogelijk. In 1963 werden de dubbel gecoate materialen silinox (zilver en roestvrij staal) en culinox (koper en roestvrij staal) in de productie geïntroduceerd.

Het imago van Spring overheerste wereldwijd en vormde een goede basis voor de start van een langdurige samenwerking met het Amerikaanse bedrijf All-Clad in 1980/8.1. De Spring familie werd licentiehouder voor de productie van het baanbrekende, meerlagige materiaal dat vanaf dat moment gebruikt zou worden voor de productie van het Spring kookgerei. Dit betekende een grote vooruitgang en nieuwigheid voor elke keuken in heel Europa.

De lente ontdekte al snel nieuwe technologieën en begon al in 1994 met het gebruik van inductie geschikt meerlaags materiaal voor de productie van haar kookgerei serie. In navolging van de trend van mobiele kookplekken begon Spring in 20043. Met de productie van inductiekookplaten voor professioneel gebruik. Raclette 2+ was de eerste raclettegrill met modulaire opbouw voor 2-10 personen.

Spring werkt voortdurend aan de ontwikkeling van tools voor gepassioneerde koks die gedurende vele jaren van gebruik in de keuken goede resultaten garanderen. Dit omvat de marktintroductie van de overspuitbare anti-kleefpan Vulcano GLI.

Om de toekomst van het merk Spring veilig te stellen, nam het bedrijf All-Clad het management over en werd het merk Spring in mei 2002. Spring als All-Clad Zwitserland geïntegreerd in de Waterford-Wedgwood groep in Waterford, Ierland. Nadat het moederbedrijf in juni 2004 All-Clad USA verkocht, bleef het in Eschlikon gevestigde bedrijf in de Waterford-Wedgwood groep onder de naam Spring Switzerland GmbH. Dit merk omvat andere grote merken zoals Rosenthal, Wedgwood en Waterford Crystal - allemaal geavanceerde fabrikanten van keuken- en tafelgerei.

Website van Spring