Vitra Design Museum

Naast de trendsettende architectuur is er op de Vitra Campus ook een van de wereldwijd toonaangevende musea voor design. Het Vitra Design Museum vervult de Vitra-werkplaats met nog een spectaculair stuk.Geschiedenis en aanwezigheid van design

Naast de trendsettende architectuur is er op de Vitra Campus ook een van de wereldwijd toonaangevende musea voor design. Het Vitra Design Museum vervult de Vitra-werkplaats met nog een spectaculair stuk.

Van buitenaf is al duidelijk zichtbaar dat de architect Frank Gehry zijn plicht heeft vervuld: Met het Vitra Design Museum heeft de Amerikaan zijn eerste project buiten de VS gerealiseerd. In de deconstructieve stijl betekent het designmuseum een mijlpaal in de hedendaagse architectuur, die op zoek is naar gelijkwaardigheid met zijn expressieve kunst.

De buitenindruk voldoet volledig aan de interieurwaarden: Twee tot drie exposities per jaar over historische en actuele ontwikkelingen op het gebied van design zorgen ervoor dat bezoekers informatie krijgen over de betekenis en de veelzijdigheid van design. Inspiraties, processen en achtergronden worden mooi gepresenteerd, waarbij ook relatieve categorieën worden geïntroduceerd, zoals architectuur, kunst en cultuur.

De basis van de expositie van het Vitra Design Museum is de brede collectie meubels, lampen en industrieel design van Vitra, die tot de grootste ter wereld behoort. Vitra's collectie industrieel vervaardigde objecten reikt van 1850 tot nu. Bijna alle exposities worden gepresenteerd als nomadenexposities, die ook op andere designmusea van de wereld worden gepresenteerd.

Het assortiment van het Vitra Design Museum wordt gecompleteerd door een compleet aanbod van evenementen, rondleidingen en workshops. De architectuurrondleidingen over de Vitra Campus tonen de relatie tussen design en de verschillende architectuurtypes, die door verschillende gebouwen van wereldwijd bekende architecten worden vertegenwoordigd. In het Vitra House is er eindelijk de mogelijkheid om design in een harmonische omgeving te ervaren en om miniaturen van meubelklassiekers, heruitgaven van bekende designklassiekers en designproducten te kopen.

Website van Vitra Design Museum