Tivoli Audio

Luisteren naar de radio zoals vroeger.....! De binnenkant van een tafelradio is sterk veranderd, maar de radio's van het kleine Amerikaanse Tivoli Audio herinneren ons aan die tijd.Luisteren naar de radio zoals vroeger.....

De binnenkant van een tafelradio is sterk veranderd, maar de radio's van het kleine Amerikaanse Tivoli Audio herinneren ons aan die tijd.

Met de eerste compacte luidsprekers, waaraan Henry Kloss in 1952. Werkte, werd de hifi-industrie radicaal veranderd. Dit gebeurde in een tijd dat de luidsprekers de ruimte van een koelkast in beslag namen om aanvaardbare bassen te produceren. Daarvoor studeerde Henry Kloss, geboren in 1929 in Altoona, Pennsylvania, aan het beroemde M.I.T. en maakte naam door de live uitzendingen van het Boston Symphony Orchestra. Zo werd hij een absolute specialist voor goed geluid, was hij altijd een van de meest innovatieve technologieproducenten en was hij voortdurend overtuigd met een goed ontwerp, d.w.z. een eenvoudige bediening.

In het begin van de jaren '60 bouwde Kloss de eerste zeer selectieve FM-radio, het Model 8.´En vanaf nu ging alles heel snel: Met de Model 11, een transporteerbare platenspeler en de voorloper van de gettoblaster, maakte hij het eerste succesvolle audioproduct met transistors. Samen met Ray Dolby ontwikkelde Kloss ruisonderdrukking en maakte zo de overgang van de audiocassette van dicteerapparaat naar muziekmedium mogelijk. Het is geen verrassing dat Kloss ook de pionier werd op het gebied van surround sound en dat hij in de jaren 70 de eerste jumbo schermen en retroprojectietelevisies ontwikkelde, die vandaag de dag hun ware doorbraak beleven. Voor dit werk ontving hij in 1997 een Emmy en werd geselecteerd in de Consumer Electronics Hall of Fame, naast vele eervolle vermeldingen.

Een eer die maar weinig mensen zoals Edison, Marconi of oprichter Matsushita hebben ontvangen. Samen met zijn sympathieke partner Tom de Vesto richtte Kloss Cambridge SoundWorks en later Tivoli Audio op, de thuisbasis van het grote succes van de Model One. Kloss werkte aan de wekkerradio Model Three toen hij in januari 2002. Overleed. Zijn levenswerk wordt voortgezet door Tom de Vesto, die Kloss fans voortdurend verrukt met innovatieve Tivoli producten zoals de nieuwe iPod accessoire iYiYiYi en die ook een constructeur en ontwerper van het muzieksysteem is.

Website van Tivoli Audio