Stöckli

Stöckli is een Zwitsers bedrijf dat onder andere producten in het assortiment "koken aan tafel" produceert. Het bedrijf, dat in totaal vier bedrijfsterreinen heeft, produceert hoogwaardige fondues, raclettes en andere tafelgrill-apparaten.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Stöckli is een Zwitsers bedrijf dat onder andere producten in het assortiment "koken aan tafel" produceert. Het bedrijf produceert hoogwaardige fondues, raclettes en andere tafelgrill-apparaten, verenigd onder de paraplu van A. &J. Stöckli AG en heeft vier bedrijfsruimtes met in totaal ongeveer 100 medewerkers.

De huishoudelijke ruimte ontwikkelt producten voor het koken aan tafel, maar ook voor andere leefruimtes en de tuin. In de stortplaats worden afval- en recyclagecontainers voor particulier gebruik ontwikkeld. Het bedrijf neemt de engineering en productie van klantspecifieke vormdelen op het gebied van de vormdelentechnologie over. En Stöckli produceert kunststof normcontainers, flessenkratten, pallets en box-pallets op het gebied van verpakkingstechniek.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1874. Alfred Stöckli begon toen met de productie van de eerste Stöckli artikelen met twee reizigers in een werkplaats in Uznach: metalen petroleumlampen, spiritusbranders, asbakken en potdeksels.

In de loop van de tijd is er een steeds groter wordend bedrijf ontstaan uit het kleine bedrijfje. De productie werd al snel verplaatst naar Netstal vanwege de mogelijkheid om waterkracht te gebruiken. Het koken en serveren van serviesgoed en decoratieve artikelen werd bekend onder de naam "Stöckli-Kupfer" (Stöckli-koper).

Het assortiment omvatte later ook luchtbevochtigers, fondue spiritusbranders en racletteovens. Het bedrijf kocht in 1956 een spuitgietmachine voor de productie van de eerste kunststof artikelen. Dit zijn o.a. blikken, gootstenen, verpakkingsproducten en gieters. Sinds 1985 worden ook afvalscheidingssystemen in kunststof geproduceerd onder de merknaam Müllex.

Stöckli vervaardigt behuizingen en bekledingen voor de machine- en apparatenindustrie. Om haar positie op de metaal- en kunststofmarkt met succes te behouden, nam het toenmalige management een toekomstgerichte beslissing: begin 1997 werd het bedrijf opgesplitst in 2 bedrijven: het kunststofbedrijf A ½ Stöckli AG en de Stöckli Metall Ag. De A ½ &J Stöckli AG is een modern bedrijf in de kunststofproductie en -handel van vandaag de dag.

Website van Stöckli