Spectrum

Het Nederlandse bedrijf Spectrum, zoals het vandaag de dag bekend staat, kijkt terug op de geschiedenis van een verhuisbedrijf dat sinds de oprichting in 194 jaar geleden is gesloten en heropend.1.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
sorteren: Populariteit  


Het Nederlandse bedrijf Spectrum, zoals het vandaag de dag bekend staat, kan terugkijken op een turbulente bedrijfsgeschiedenis, die sinds de oprichting in 194 is gesloten en heropend.1.

Toch werden onder alle omstandigheden altijd specifieke doelen duidelijk gemaakt: functionalistische ontwerpen, meubels zonder overbodige details, waarvan de schoonheid werd bepaald door een uitgekiende en evenwichtige vorm en verhoudingen. Daarnaast kenmerkt Spectrum zich door het gebruik van hoogwaardig materiaal en de wens om groots design onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

In de huidige Spectrum-collectie is het paperbacksysteem van Designteam Studio Parade ook voorzien van levensechte klassiekers. Tot die laatste behoren zonder twijfel de zitmeubelen van Martin Visser, zoals het BR 02 Sofa Bed, dat hij eind jaren vijftig ontwierp.

Website van Spectrum