Sambonet

De geschiedenis van de Italiaanse fabrikant Sambonet begint al in 1856.. Vandaag de dag is het beursgenoteerde bedrijf een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige design producten voor tafel en keuken.Sambonet potten en keukenaccessoires gemaakt van terracotta

De geschiedenis van de Italiaanse fabrikant Sambonet begint al in 1856. Giuseppe Sambonet wordt geboren als zoon van een edelman in Vercelli. Na zijn studie beeldende kunst krijgt hij het octrooi als meester-goudsmid en richt hij het gezelschap van Giuseppe Sambonet op.

In het begin van de 20e eeuw is Sambonet de officiële juwelenleverancier van vele adellijke families, waaronder de hertogin van Genua en de graaf van Turijn. Ondanks deze traditionele waarden zijn de Italianen altijd innovatief geweest: In 1932 start Sambonet de exploitatie van een productiefaciliteit op industriële schaal en verhoogt de productie aanzienlijk. Zes jaar later ontwikkelde het Italiaanse bedrijf een innovatieve methode voor de productie van roestvrijstalen serviesgoed en het verzilveren van staal.

Designer producten voor tafel en keuken

In 1947 start Sambonet met de productie van messen en messen van roestvrij staal met een eigen technologie.
In 1956 verovert Sambonet de internationale markt: Onder 53 concurrenten kent het familiebedrijf het contract toe voor de productie van een keramische serie voor het Hilton Hotel in Caïro, Eqypt - en daarmee betreedt Sambonet het wereldtoneel.

Sindsdien hebben steeds meer internationaal bekende ontwerpers producten voor Sambonet gemaakt. Veel van deze producten maakten er kunstmusea van, zoals het MoMA in New York City, of wonnen belangrijke prijzen, waaronder de Compasso d' Oro.

Vandaag de dag is Sambonet een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige designartikelen voor tafel en keuken, zowel voor persoonlijk gebruik als voor de horeca. Inclusief de bekende potenserie Sambonet Terra.Cotto.
Inmiddels behoren ook andere merken, waaronder de Duitse traditionele fabrikant Rosenthal, tot het beursgenoteerde bedrijf.

Website van Sambonet


De belangrijkste ontwerpers