Design im Dorf

Design im Dorf werd in 1993 door Stefan Spitz in Dorf 25 opgericht en staat in de traditie van een meer dan 100 jaar oud familiebedrijf uit het Zwarte Woud. De producten van het bedrijf worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit en milieuvriendelijke productie.Waar oud vakmanschap en modern design elkaar ontmoeten.

Opgericht in 1999 in Dorf 25 door Stefan Spitz. Het kleine bedrijfje staat in de traditie van het meer dan 100 jaar oude familiebedrijf dat Stefan Spitz in de vierde generatie leidt.

Van een ervaren, geaccrediteerd draaierijbedrijf heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een modern bedrijf dat houtbewerking nog steeds centraal stelt in de bedrijfsvoering. In het hoofdkantoor van het familiebedrijf, gevestigd in een historisch huis uit 1784 in het Zwarte Woud, wordt het bedrijf nog steeds volgens de oude ambachtelijke traditie gevormd en van hout voorzien, maar ook met moderne technieken.

Het resultaat zijn hoogwaardige producten met een aangename esthetiek en een innovatief design dat de natuurlijke kwaliteiten van hout benadrukt.

Het doel van Design im Dorf is om goed design harmonieus te combineren met solide vakmanschap. Er wordt veel belang gehecht aan de kwaliteit van de productie en de modellering. Een groeiend aantal designprijzen zoals DESIGN PLUS, FORM 95, FORM 2006, FORM 2006, FORM 2008, FORM 2009 zijn een bewijs van het succes van deze filosofie. Om aan zijn hoge eisen te voldoen, werkt Stefan Spitz samen met ervaren ontwerpers die zelfstandig producten maken voor Design im Dorf. De focus van de collectie ligt op geschenken en artikelen voor tafels, keukens en decoraties. Design im Dorf verwerkt uitsluitend lokaal hout dat afkomstig is van zagerijen in de omgeving. Alle producten zijn behandeld met milieuvriendelijke oliën en wassen. Het is de filosofie van het bedrijf om op een natuurlijke en zorgvuldige manier met materialen om te gaan, houtafval op een verantwoorde manier af te voeren en milieuvriendelijke verpakkingen te gebruiken.

Website van Design im Dorf


De belangrijkste ontwerpers