Offecct | Connox

Offecct

Offecct werd opgericht in 1990 in Tibro, Zuid-Zweden. Naast bekende Zweedse ontwerpers hebben internationale designsterren als Alfredo Häberli en Karim Rashid stukken gemaakt voor de felbegeerde Offecct collecties.Ontwerpen van ontmoetingsplaatsen voor creatieven

Offecct werd opgericht in 1990 in Tibro, Zweden. De bedrijfsnaam is een fantasierijke concoctie van het Zweedse woord 'offentlig' (wat publiek betekent) en het Engelse woord 'affect'. Het woordspelletje grijpt de kern van het bedrijf aan; het beïnvloeden van de openbare ruimte en het genereren van creatieve ontmoetingsplaatsen.

Als ontwerpbureau voor thuis- en kantoormeubilair heeft Offecct een selectie van gerenommeerde Zweedse ontwerpers verzameld om zowel zakelijke als recreatieve interieurs tot leven te brengen. Hun Sweidsh ontwerpers zijn onder andere Monica Förster. Eero Koivisto, Ola Rune en Thomas Sandell.

Het team ziet zichzelf vooral als een "ontmoetingsplaats voor creativiteit". Daarom trekt het bedrijf ook gerenommeerde internationale ontwerpers aan, zoals Karim Rashid of de Zwitserse Alfredo Häberli.

Bekende stukken van Offecct zijn onder andere de Sofa Orgy van Karim Rashid (2003), de Sofa Easy Block van Jean Marie Massaud (2001) en de armstoel Solitaire van Alfredo Häberli (2001).

Een goed voorbeeld van de wens van het bedrijf om creatieve openbare ruimten te ontwerpen zijn de akoestische panelen met geluidsgolven. Scrunch en Geo verbeteren niet alleen de akoestiek in de ruimte en absorberen harde geluiden, ze zijn ook stijlvol ontworpen om esthetisch te zijn. Ideaal voor het creëren van een rustige maar vriendelijke sfeer in kantoren en openbare ruimten. De Soundwave-collectie is getest door het Zweedse nationale test- en onderzoeksinstituut voor akoestiek.

Naast hun meest bekende ontwerpen zijn er verschillende openbare ruimtes over de hele wereld ingericht met items uit Offecct. Enkele voorbeelden zijn Restaurant Kungsholmen in Stockholm, Pravda Restaurant in Helsinki, Dansk Radio in Kopenhagen, MoMA (The Museum of Modern Art) in New York en het Sfera gebouw Restaurant in Kyoto.

Offecct

Website van Offecct


De belangrijkste ontwerpers