• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

mono

Mono is een van de belangrijkste Duitse designfabrikanten en staat bekend om zijn bestek en tafelaccessoires van hoge kwaliteit.


Ontdek alle collecties en series van mono

De fascinatie van een goede vorm

Nauw verbonden met mono zijn nauw verbonden met de namen van gerenommeerde ontwerpers die vaak alledaagse voorwerpen heroverwegen en er een opvallend ontwerp aan geven. mono Onze producten staan voor hoogwaardige materialen en zorgvuldig vakmanschap.

Een gevoel voor lifestyle en een buitengewone designstandaard kenmerken het familiebedrijf. mono . In het hoofdkantoor in Mettmann worden al generaties lang serviezen en tafelaccessoires met een tijdloze esthetiek vervaardigd. Het legendarische bestek bijvoorbeeld, dat internationaal bekend staat als een designklassieker, heeft decennialang alle modes overleefd. mono A heeft decennialang alle modes overleefd.

De mate van innovatie, de designkwaliteit en de hoge afwerkingsstandaard van elk afzonderlijk artikel hebben mono hebben het gemaakt tot wat het nu is - een medeontwerper van tafel- en wooncultuur.

Wilhelm Seibel I richtte het familiebedrijf op in 1895. mono de Britaniawarenfabrik W.Seibel. In 1911 wordt de tweede fabriek, Hessische Metallwerke Gebr. Seibel, opgericht. In 1936 werd W.Seibel wereldwijd bekend door het Olympische bestek dat werd gebruikt om het Olympisch dorp in Berlijn te versieren. Dankzij de goede orde in de naoorlogse jaren groeide het personeelsbestand uit tot bijna 1000 werknemers. In de jaren 1950 volgde een snelle neergang waarbij 90% van de Duitse bestekfabrieken ten onder ging. Alleen de moedige beslissing van Herbert Seibel om designgerichte producten te produceren, voorkwam de ondergang van de Hessische Metallwerke.

Website van mono


De belangrijkste ontwerpers