Lyon Beton

Frans Laissez-faire gegoten in beton: 
Het Lyon Beton team werkt al 5 jaar aan de ontwikkeling van hun unieke materiaal. Bijzondere waarde wordt gehecht aan het oppervlak, in relatie tot de korrelgrootte van het cement en volledig volgens de ontwerper.Samenwerking met regionale kunstenaars en ontwerpers

Het Lyon Beton-team werkt al ongeveer 5 jaar in het noorden van Lyon aan de ontwikkeling van een cement waarmee meubels en accessoires kunnen worden gemaakt zonder dat ze te zwaar worden. De fabrikant Lyon Beton is erin geslaagd om met behulp van cement en fijne korrelige oppervlakken een zachte en aangename haptiek te creëren die verschillende ontwerpers en kunstenaars uit Lyon en de regio inspireert tot nieuwe en deels humoristische ontwerpen.
Het meubilair heeft door het verwerken van metalen draden en vezelbundels tot het beton een aanvaardbaar gewicht. De hoeken en randen zijn in de eerste plaats ruw door de betonnen behuizing. Het team heeft echter de techniek onder de knie en geeft de collectie een verzorgd exterieur met zorgvuldig uitgevoerde rondingen en randen.

Lyon Beton werkt onder andere met Bertrand Jayr (Art ™ &Design), Le Bocal Ltd (Graphic Design) en Crew Birdy Kids (Street Art).

Website van Lyon Beton