Lowkon

LOWKON werd in 2003 opgericht in Hechingen, Zuid-Duitsland, onder het schilderachtige kasteel Hohenzollern. "Form follows Function" is het motto van Mike Büchert, eigenaar van Lowkon en ontwerper van het aluminium CD-reksysteem SIGMARAIL®.LOWKON werd in 2003 opgericht in Hechingen, Zuid-Duitsland, onder het schilderachtige kasteel Hohenzollern. Het gebied tussen de rivier de Neckar en de Zwabische Alb is altijd al de thuisbasis geweest van innovatieve leden van de middenklasse, zoals men kan concluderen uit het grote aantal machinebouwers. Aan de andere kant is dit lange tijd het hart van de Duitse kledingindustrie geweest. Mode en gevoel voor goede vormen hebben de burgers van Hechingen gevormd.

Lowkon is een ontwerpbedrijf dat deze wortels opneemt en innovatieve designproducten ontwikkelt. Het eerste product dat klaar is voor de verkoop is het SIGMARAIL® aluminium CD-reksysteem.

"Vorm volgt functie" is het motto van Mike Büchert, eigenaar van Lowkon, die zich aanpast aan de elegante en klassieke eenvoud van de Bauhaus-stijl.

"Het 'Bauhaus' is bedoeld om de hedendaagse woningbouw te bevorderen, van eenvoudige keukenapparatuur tot complete woongebouwen", zo beschreef Walter Gropius zijn doel in 1925. "Bauhaus wil een nieuw, tot nu toe onbekend type industriële arbeider en ambachtsman opleiden, die de techniek en vorm in dezelfde mate beheerst". (Grundsätze der Bauhausproduktie. In: Neue Arbeiten der Bauhauswerkstätten, Baubuch, 1925).

Perfecte functionaliteit en minimalistisch design zijn de uitstekende eigenschappen van SIGMARAIL®. Lowkon object|design is dan ook volledig in de traditie van de Bauhaus-klassiekers.
U zult een leven lang genieten van een Lowkon-product.

Website van Lowkon