Lomography

Het begon allemaal toevallig, toen een groep studenten een Lomo compactautomaat vond - een Russische compactcamera. Lomography is vandaag de dag overal ter wereld te vinden en vertegenwoordigt analoge trendfotografie zoals nauwelijks een ander dat doet.Het begon allemaal toevallig in 1990, toen een groep studenten een Lomo compact automaat vond - een raadselachtige Russische compactcamera. Ze maakten direct veel foto's (veel van hen zonder na te denken over de resultaten) en werden overmeesterd door de prachtige foto's die de kleine camera kon maken: De motieven verschenen in diepe, contrasterende kleuren en waren kenmerkend ingelijst. Dergelijke foto's hebben ze nog nooit eerder gezien. Toen ze thuiskwamen, wilden vrienden en familie ook zo'n Lomo LC-A, Dit was de oorsprong van een nieuwe fotografische stijl, die vandaag de dag bekend is bij het merk Lomography.

De manische vraag naar camera's, gewekt door de Lomo LC-A, deed beide studenten naar St. Petersburg vliegen om de wereldwijde distributie van de charismatische camera's te contracteren. Al snel publiceerden ze de 10 gouden regels als een soort gids door de nieuwe lomografische beweging. Er volgden exposities, partijen, tal van samenwerkingsverbanden en het Lomography World Congress. Nieuwe producten van analoge fotografie werden ontwikkeld en geproduceerd. En de eerste Lomography Gallery Stores werden tegelijkertijd over de hele wereld geopend.

Lomography werd ondertussen een beroemd bedrijf dat zich toelegt op experimentele en creatieve fotografie. De producten van de Oostenrijkse fabrikant worden beschouwd als een combinatie van Low- en Hi-Tech en vormen een pulserende culturele factor binnen een commercieel foto- en designbedrijf. Lomography richt zich op bijzondere en unieke stijlen van analoge fotografie.

Website van Lomography