Linie 58

Linie 58 is in september 2011 opgericht door Jakob Schenk. Het jonge bedrijf richt zich op individualiteit en de gebruiker met zijn producten.Linie 58 is in september 2011 opgericht door Jakob Schenk.

Het plan om een bedrijf op te richten en het Tick-systeem verder te ontwikkelen kwam tot stand na de succesvolle Tick-beurs in de DMY in Berlijn in 2011.

Linie 58 ontwikkelt innovatieve producten "Made in Germany" die minder gericht zijn op de mainstream en veel meer op functionele en ecologische aspecten. De gebruiker blijft altijd in focus en wordt mede-ontwerper.

Jakob Schenk legt uit: "Een paar jaar geleden hadden een paar vrienden en ik een oude gele VW postbus. Het nummer 58 is zwart geschilderd op de voor- en achterzijde van de bus.

De vorige eigenaar (na het postkantoor) was begonnen met het uitrusten als camper en je kon er zowel in slapen als ruimte hebben voor meerdere passagiers.

Begrijpelijkerwijs werd het al snel een welkom vervoermiddel voor vakantiereizen en allerlei activiteiten en werd het de populaire "Linie (Route) 58" die op eigen houtje naar alle belangrijke bestemmingen stuurde. De bus (waarschijnlijk/ongelukkig genoeg) bestaat niet meer, maar veel goede herinneringen hebben ertoe bijgedragen dat de "Linie(Route)" weer tot leven is gekomen. Het starten van een bedrijf gaat gepaard met veel idealisme, enthousiasme, optimisme, mobiliteit en de wens naar persoonlijke vrijheid, allemaal zaken die de tijd in die tijd ook hebben beïnvloed.

Website van Linie 58