• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Leander

Leander is een bedrijf dat meubels voor kinderen ontwerpt. Maar het gaat niet alleen om het ontwerpen van meubels. Het gaat om het creëren van meubels die kinderen inspireren en aanzetten tot spelen, beweging en creativiteit.


Ontdek alle collecties en series van Leander

Het verhaal van Stig Leander begon in 1998 toen zijn schoonzus in verwachting was van een tweeling. Deze gebeurtenis bracht hem op een idee: kan er een wieg worden ontwikkeld die de baby niet alleen kalmeert maar ook zijn ontwikkeling bevordert?

Als ervaren smid had Stig Leander al betrokken geweest bij de ontwikkeling van stoelen, fietsen en kinderwagens. Nu had hij een visie om een eenvoudig en functioneel meubelstuk te maken dat in een echte behoefte kon voorzien. In dit geval betekende dat het kalmeren van de ene baby terwijl de andere borstvoeding kreeg.

Stig Leander zag iets dat niemand eerder had gerealiseerd. Hij zag het potentieel van een wieg die zowel qua vorm als functie iets nieuws kon doen. Minder dan een jaar later werden de eerste modellen van het nu legendarische Leander Classic wieg gepresenteerd in de toonaangevende speciaalzaken in Denemarken.

Vandaag de dag exporteert het bedrijf Leander haar producten uit naar meer dan 30 landen wereldwijd. Productontwikkeling, administratie en opslag zijn gevestigd in het hoofdkantoor van Leander in Silkeborg, Denemarken.

De Leander Classic cradle is ontwikkeld vanuit een zeer specifieke behoefte. Stig Leander had de wens iets te ontwerpen dat een verschil maakt. Deze benadering volgt hij bij al zijn ontwerpen - het meubilair moet een meerwaarde bieden.

Leander is een bedrijf dat meubels voor kinderen ontwerpt. Maar het gaat niet alleen om het ontwerpen van meubels. Het gaat erom meubels te maken die kinderen inspireren en aanzetten tot spelen, beweging en creativiteit. De meubels moeten de ontwikkeling van kinderen bevorderen en tegelijkertijd het dagelijks leven met kinderen gemakkelijker maken.

Website van Leander