Cook in Wood

Cook in Wood produceert gerookte stukken hout van eikenhouten vaten, waar grote wijnen, whisky, Sherry, cognac, cognac, brandewijn, Porto, Fino of Muscat hebben gerijpt. De rookaroma's worden vervolgens aan het vlees, gevogelte, vis, schaaldieren en groenten gegeven wanneer ze gegrild worden.Houtskool: Smaak van eikenhouten vaten

Cook in Wood, gevestigd in de wijnproducerende regio Rioja in Spanje, maakt gerookte stukjes hout van eikenhouten vaten uit Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Portugal en de Verenigde Staten, waarin grote wijnen, whisky, Sherry, cognac, cognac, brandewijn, Porto, Fino of Muscat hebben gerijpt. Het bijzondere eraan is dat deze stukjes gerookt hout bij verhitting het aroma van de wijnen en gedistilleerde dranken weer vrijgeven.

De rookaroma's worden vervolgens aan het vlees, gevogelte, vis, schelpdieren en groenten gegeven wanneer ze gegrild worden en geven een zeer bijzonder aroma door. Afhankelijk van wat eerder in oude eikenhouten vaten is opgeslagen, krijgt de vis een lichte Sherry noot en krijgt de biefstuk de smaak van nootmuskaat. Roken met frieten kan uitstekend zijn voor pizza's, brood en ander voedsel in de houtoven.

Natuurlijke smaak voor de BBQ

Zo recyclet Cook in Wood niet alleen de eikenhouten vaten en is dus milieuvriendelijk, maar gaat de smaak van de uitstekende wijnen en sterke drank niet verloren. Dankzij een speciaal proces van Cook in Wood blijven de vormende culinaire kenmerken zoals smaak en smaak gedurende maanden en jaren behouden in de rokende houten brokken. In tegenstelling tot kunstmatig geurende of gearomatiseerde producten, waarvan het effect snel verdampt.

Website van Cook in Wood