Kalon

Kalon staat bekend om zijn sterke focus op materiaal en een compromisloze benadering van kwaliteit en duurzaamheid. Erkend als thought leader in dit ontwerp, heeft Kalon tot nu toe talrijke prijzen gewonnen in de Verenigde Staten en Europa.Gezellig ontwerp voor de kinderkamer

In 2007 werd Kalon Studios opgericht in Los Angeles door het echtpaar dat kort na de geboorte van hun eerste kind sudderde. Ze besloten om deze stap te zetten nadat het voor hen onmogelijk leek om een geschikte wieg voor hun pasgeborene te vinden en dus besloten ze er zelf een te bouwen. Genoemd naar hun dochter, was het Echo babybedje het eerste product van Kalon Studios. De wieg werd goed herkend en binnen een jaar werd Kalon door het tijdschrift Time uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke groene bedrijven ter wereld.

De producten van Kalon zijn uitgegroeid tot internationale favorieten als het gaat om casual ogende meubelen met speciale aandacht voor een ethische productie en transparantie. Kalon staat bekend om zijn sterke focus op materiaal en een compromisloze benadering van kwaliteit en duurzaamheid. Erkend als thought leader in dit ontwerp, heeft Kalon tot nu toe talrijke prijzen gewonnen in de Verenigde Staten en Europa.

Het ontwerpersduo Kalon Studios uit Los Angeles legt bij de ontwikkeling van hun unieke meubels veel nadruk op esthetiek, duurzaamheid, ecologie en het gebruik van natuurlijke materialen. Om lange en onnodige transporten te vermijden, produceert Kalon zijn kindermeubilair van de Breuyn in de beste kwaliteit, in lokale werkplaatsen, in Europese afmetingen en volgens DIN-normen.

Website van Kalon