• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Born in Sweden

Geboren in Zweden werd opgericht in 2007 in Borås. Het jonge bedrijf wordt gekenmerkt door een passie voor het combineren van zeer innovatief design met onverwacht eenvoudige productoplossingen.


Geboren in Zweden werd in 2007 opgericht door Pascal Charmolu en Kim Vejsholt in Borås. Voorheen werkten beide oprichters - uiteraard geboren en getogen in Zweden - jarenlang samen aan succesvolle designprojecten, waardoor ze besloten om hun complementaire talenten op de lange termijn te bundelen.

Geboren in Zweden wordt gekenmerkt door een passie voor het combineren van zeer innovatief design met onverwacht eenvoudige productoplossingen. Hun recept voor succes is een mix van persoonlijkheid, het zien van dingen vanuit verschillende perspectieven en met verschillende benaderingen - gekoppeld aan een grote internationale designervaring. Alle ontwerpen streven hetzelfde doel na: het creëren van absoluut functionele producten die problemen oplossen, die prettig in het gebruik zijn en die visueel aantrekkelijk zijn.

De verantwoordelijkheden zijn duidelijk verdeeld over de oprichters. Kim's belangrijkste verantwoordelijkheden zijn voornamelijk marketing, distributie en business development. Hij was mede-oprichter van Sagaform, een van de toonaangevende bedrijven wereldwijd die Nordic design producten ontwikkelt en verkoopt. Pascal Charmolu is een veelgeprezen industrieel ontwerper. Bij Born in Zweden is hij het creatieve hoofd en verantwoordelijk voor productontwerp en huisstijl.

Website van Born in Sweden