Esbit

Esbit, kort voor "Erich Schumms Brennstoff in Tablettenform" (de brandstof in tabletvorm van Erich Schumm) werd in de jaren 1930 in Hamburg opgericht. Vandaag de dag wordt het familiebedrijf geleid door de 3e generatie en is het nog steeds gespecialiseerd in outdoor producten.Esbit-producten - "Made to Survive" (Gemaakt om te overleven)

Esbit, kort voor "Erich Schumms Brennstoff in Tablettenform" (de brandstof in tabletvorm van Erich Schumm), werd in de jaren dertig in Hamburg opgericht. Vandaag de dag wordt het familiebedrijf geleid door de 3e generatie en is het nog steeds gespecialiseerd in outdoor producten. De zakkachel en de speciaal ontworpen droge brandstof werd in 1936 gecreëerd en werd al vele jaren gebruikt door de Duitse strijdkrachten. De compacte en toch robuuste kachel wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt door het leger bij het kamperen en door internationale reddingsorganisaties.

Sinds de zakkachel maakt Esbit outdoor producten die overtuigen door hun innovatieve design en hun eenvoud. Het respect voor de behoeften van de klant, de hoge kwaliteitseisen en de op de lange termijn gerichte oplossingen voor de producten zijn de belangrijkste pijlers van de Esbit-filosofie. Esbit biedt duurzame en betrouwbare outdoor producten die "Made to survive" zijn.

Website van Esbit