Emeco

Het Amerikaanse bedrijf Emeco werd in 1944 opgericht door Witton C. Dinges in Hannover, Pennsylvania. Emeco's doel is om de beste materialen te combineren en te laten verwerken door de meest bekwame vakmensen.Het Amerikaanse bedrijf Emeco (Electric Machine and Equipment Co.) werd in 1944 opgericht door Witton C. Dinges in Hannover, Pennsylvania. Emeco's doel was om vanaf het begin de beste materialen te combineren en te laten verwerken door de meest bekwame vakmensen. De filosofie van Emeco is dat kwaliteit geen toeval is, maar het resultaat van een lang proces en de mensen die eraan deelnemen.

Emeco producten worden met de hand gemaakt. Machines worden gebruikt, maar het grootste deel van de productie gebeurt met gereedschap en met de hand. Daarom zijn 50 handen en vier uur werk nodig voor een enkele stoel. Hieraan worden nog eens acht uur toegevoegd wanneer de stoel moet worden gepolijst. Dit maakt van elke stoel een uniek artikel.

Emeco's stoelen bestaan voor 80% uit gerecycled aluminium, wat goed is voor het milieu. Maar een vakkundige handmatige verwerking is niet eenvoudig: er zijn 77 werkstappen nodig om een van Emeco's stoelen te produceren. Het resultaat zijn echter stoelen van hoge kwaliteit die u zowel qua kwaliteit als qua design overtuigen. Het speciale aluminium is roestvrij, extreem licht en extreem sterk: de stoelen van Emeco hebben een levensduur van 150 jaar.

Het speciale productieproces van Emeco in het midden van de 19e eeuw, dat vandaag de dag nog steeds in gebruik is, is het resultaat van een samenwerking met het bedrijf ALCOA (een Amerikaanse aluminiumproducent).

Een zeewaardige aluminium stoel werd ontwikkeld voor militaire doeleinden, de 1006 Navy stoel. De wetenschappers en ingenieurs van ALCOA werkten nauw samen met Emeco aan de stoelen. De stoelen worden nog steeds geproduceerd. Het gepatenteerde productieproces wordt uitsluitend wereldwijd door Emeco toegepast.

Website van Emeco