• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Dark

Dark werd in 2000 in België opgericht door Marnick Smessaert. De lampenfabrikant is geen typisch bedrijf, en Smessaert is geen typische manager.


Dark werd in 2000 in België opgericht door Marnick Smessaert. De lampenfabrikant is geen typisch bedrijf, en Smessaert is geen typische manager. Dark is meer een project, bewogen door passie: passie voor goed design, innovatie en verlichting. Het creatieve centrum, het kantoor en de productie bevinden zich in België.

Dark staat voor unieke lichtarmaturen, lampen, lampen, lampen, sculpturen en lichtconcepten die de meest uiteenlopende stemmingen bereiken. Het resultaat zijn talrijke designprijzen: het bedrijf kon tot 2009 39 prijzen in ontvangst nemen, waaronder zes van de gewenste red dot design awards. Dark wordt derhalve beschouwd als een van de internationale trendsettende lichte producenten.

Het bedrijf telt 16 medewerkers en werkt regelmatig samen met externe ontwerpers. Dit brengt telkens weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Niet altijd staan de grote namen van de scène achter goede lampen, maar creatieve hoofden die bewust de paden afgesleten achterlaten. In zulke gevallen wordt Marnick Smessaert, oprichter en ziel van Dark, geëist: Hij probeert te begrijpen hoe iets werkt of niet, volledig volgens zijn intuïtie.

Website van Dark


De belangrijkste ontwerpers