• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

David trubridge

David Trubridge is geboren in Engeland en woont en werkt nu in Nieuw-Zeeland. Het ontwerp van zijn lampen is een beeld van levende wezens, landschappen of planten en weerspiegelt zijn verbondenheid met de natuur.Stijlvolle houten lampen van David Trubridge

David Trubridge is geboren in Engeland. In 1981 verkocht de geschoolde scheepsbouwer zijn hele eigendom en kocht hij een zeiljacht om met zijn gezin 5 jaar lang de Stille Oceaan te bevaren. Daarna vestigde hij zich in Nieuw-Zeeland en runt daar zijn eigen ontwerpstudio. Sinds 2006 geeft de autodidact ook wereldwijd lezingen en geeft hij les als gastprofessor aan universiteiten.

Geïnspireerd door zijn reizen en ontmoetingen met de lokale bevolking, begon David Trubridge meubels en verlichting te maken. Het resultaat was een serie objecten gebaseerd op de vorm van traditionele Maori-kano's - met een lichte en flexibele structuur. De objecten vertegenwoordigen een vertaling van zijn visie op de natuur en beschrijven zijn zoektocht naar essentiële, originele materialen, zoals hout en steen, die de eenvoud en kwetsbaarheid van het menselijk leven weerspiegelen.

David Trubridge's designobjecten getuigen van duurzaamheid en ecologisch bewustzijn: Het hout voor de armaturen is afkomstig van duurzame plantagebouw, het fineer wordt zonder vervuilende materialen geproduceerd en om de uitstoot te beperken, worden de armaturen bijvoorbeeld ongemonteerd geleverd.

Website van David trubridge


De belangrijkste ontwerpers