Cappellini - Progetto OggettoProgetto Oggetto is een collectie van de Italiaanse fabrikant Cappellini. Het werd gecreëerd door Jasper Morrison en James Irvine in 1992. Progetto Oggetto bevat producten met een eenvoudig en aanpasbaar ontwerp. Het idee achter de collectie is om producten te ontwerpen die gemakkelijk in elke inrichting kunnen worden geïntegreerd. Op die manier wil Progetto Oggetto bijdragen aan de algemene verspreiding van design.

Elk product krijgt een speciale naam wanneer het wordt opgenomen in de Progetto Oggetto collectie. De naam dient als een soort serienummer; daarom klinken de namen van het product allemaal op elkaar. Zo draagt de parapluhouder van Jeffrey Bernett de naam PO/9901.. De afkorting PO staat voor Progetto Oggetto en identificeert het product als onderdeel van deze serie. De eerste twee cijfers verwijzen in dit geval naar het ontwerpjaar 1999.

De Progetto Oggetto collectie omvat producten van talrijke gerenommeerde ontwerpers. Deels stammen de ontwerpen uit een tijd waarin de huidige sterontwerpers nog nieuwkomers waren. Ronan Bouroullec, Thomas Ericksson, Marcel Wanders, Tom Dixon, Jeffrey Bernett en natuurlijk de initiatiefnemer Jasper Morrison hebben bijgedragen aan de collectie van Cappellini.