• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Brokis

De Tsjechische fabrikant Brokis is in 2006 opgericht door Jan Rabell en staat voor hoogwaardige lichttechniek, modern design, uitstekende kwaliteit en een nieuwe impuls voor het traditionele Boheemse glasambacht.Tsjechische verlichtingsfabrikant

De Tsjechische fabrikant Brokis staat voor hoogwaardige lichttechniek, modern design, uitstekende kwaliteit en de buitengewone vaardigheden van de Boheemse glasproducenten. Brokis combineert traditioneel mondgeblazen glas met andere materialen zoals hout of metaal tot stijlvolle composities met een hoge herkenningswaarde. Het assortiment van de fabrikant omvat zowel praktische functionele verlichting als decoratieve verlichtingsobjecten die elke ruimte stijlvol verbeteren.

Onderhoud van het Boheemse glasambachtelijk vakmanschap

Brokis is in 2006 opgericht door Jan Rabell met als doel het traditionele Boheemse glasambacht te behouden en in een moderne context te plaatsen. Bijna 10 jaar eerder, in 1997, nam Rabell de glasfabriek Janštejn over, die al in 1809 in de buurt van Praag was opgericht en door een faillissement werd getroffen. De vraag naar traditioneel vervaardigde glazen voorwerpen nam in die tijd aanzienlijk af en met de vooruitgang van veel glasproducenten dreigde het verlies van traditionele productietechnieken. Jan Rabell zette de visie van de fabriek voort om deze in die tijd beroemd te maken en wilde ervoor zorgen dat de oude Boheemse traditie van de glasblazerij tot in de 2de 1. eeuw zou worden voortgezet.

Traditionele en moderne productietechnieken gecombineerd met moderne productietechnieken

Met Brokis gaat Rabell een nieuwe weg in en biedt het meer uiteenlopende producten aan dan de objecten die voorheen in de glasfabriek Janštejn werden geproduceerd. De fabriek is gemoderniseerd: verschillende nieuwe Italiaanse ovens zijn geïnstalleerd en de productiemethoden zijn geoptimaliseerd. Terwijl afzonderlijke technieken zoals het slijpen en schilderen van glas werden opgegeven, werden andere methoden zoals handgeblazen glas, het vormen van optisch glas en de traditionele technieken van glasfabrieken nieuw leven ingeblazen. Daarnaast zijn de oorspronkelijke en bijna vergeten productieprocessen voor het kleuren van glas, die momenteel kenmerkend zijn voor de Tsjechische producent, vernieuwd.

Brokis en Janštejn Glasfabriek Brokis en Janštejn hebben momenteel ongeveer 100 mensen in dienst. De symbiose van beide bedrijven maakt het mogelijk om de verkoop in 70 landen te starten en de moderne verlichtingsobjecten te presenteren op 's werelds toonaangevende vakbeurzen voor design en interieurdesign.

Website van Brokis


De belangrijkste ontwerpers