Branex Design

Het Franse bedrijf Branex Design werd in Parijs opgericht door Sacha Cohen, die vandaag de dag de belangrijkste ontwikkelaar van het bedrijf is. Vandaag de dag is Branex een van de meest opwindende jonge designbedrijven in Frankrijk.Het Franse bedrijf Branex Design werd in Parijs opgericht door Sacha Cohen, die vandaag de dag de belangrijkste ontwikkelaar van het bedrijf is. Dat Sacha Cohen een fan was en nog steeds is van seventies design, wordt duidelijk na een blik op de Branex collectie. Het bedrijf probeert nieuwe ideeën te versmelten met ideeën uit het verleden om zo nieuwe hedendaagse producten te vormen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Tam Tam Tam kruk een essentiële rol speelt in de geschiedenis van het bedrijf. Het is ook te danken aan Brigitte Bardot dat Tam Tam Tam aan het einde van de jaren zestig en het begin van de jaren zeventig ook in Frankrijk succesvol was. De productie werd echter na de oliecrisis van 1973 beëindigd en de kruk raakte in de vergetelheid. Tenminste tot 2002, toen Branex Design het ontwerp nieuw leven inblies en het met nieuwe materialen en kleuren introduceerde op de Maison & Objet beurs.

Het succes heeft Branex ertoe aangezet om de meubelontwerpen achtereenvolgens nieuw leven in te blazen en verder te verfijnen. Zo werd de Tam Tam Tam kruk, door het volgen van de bedrijfsfilosofie, door een combinatie van traditie en moderniteit op een originele manier naar de iPod geleid (iTam Tam). Branex is een van de meest opwindende jonge designbedrijven in Frankrijk vandaag de dag als gevolg van deze originele aanpak.


De belangrijkste ontwerpers