Blunt Umbrellas

De geschiedenis van Blunt Umbrellas begint in 1999: de ontwikkelingsingenieur Greig Brebner liep tijdens het hoofdverkeer over een Londense stoep. Er waren de eerste tekenen van regen aan de donkere hemel.

Filter 

Kleuren  
Hoofdcategorie  
sorteren: Populariteit  


De geschiedenis van Blunt Umbrellas begint in 1999: de ontwikkelingsingenieur Greig Brebner liep tijdens het hoofdverkeer over een Londense stoep. Er waren de eerste tekenen van regen aan de donkere hemel. Met zijn 1.90 meter hoogte kon de Nieuw Zeeland over de hoofden van de meeste mensen waken.

Net op dat moment kwam de hemel vrij en plotseling zwaaiden honderden scherpe, puntige parapluframes die voor hem heen en weer zwaaiden. Een felle wind boog de paraplu van zijn voorman en de eigenaar kon hem met grote moeite voor Greig's ogen houden.

Tot dat moment, toen Greig aan zijn keukentafel zat en aan een oude vlieger begon te werken met zijn lijmstift, is het basismodel van de paraplu uit 1928 niet veranderd.

Paraplu's bestaan in alle kleuren en maten. Sommige paraplu's hebben openingen in hun stoffen zodat de wind naar buiten (en het water binnen) kan stromen. Andere paraplu's hebben een speciale vorm om de hoes tegen de wind te beschermen. Deze paraplu's beschermen de gebruiker echter niet voldoende tegen regen.

Paraplu's verzetten zich alleen zolang de wind ze niet beschadigt. Paraplu's die tegen veel wind bestand zijn, houden hun eigenaar niet droog.

Greig begon zijn concept "bescherming tegen regen door het gebruik van stoffen" volledig te herontwikkelen. Als ambitieus ingenieur wilde hij iets ontwikkelen dat andere producten op grote schaal zou overwinnen: een paraplu die onder extreme omstandigheden zou werken, ook in situaties waar alle andere paraplu's faalden.

Als ontwerper wilde hij echter voldoen aan de basisvereisten van elegantie en stijl. En hij wilde vooral oogverblindende kwaliteiten voor lange mannen zoals hij vermijden.

Ook thuis kon Greig niet wachten om zijn idee te voeden en te testen in het stormachtige Nieuw Zeeland. Hij wachtte tot extreme weersomstandigheden en klom met zijn prototype naar de One Tree Hill in Oakland. Toen hij en zijn Blunt de storm overleefden, begreep hij dat hij op de goede weg was. En omdat de Blunt ook nog een windkracht van 12 (>117 km/u) in een windkanaal overleefde, was hij helemaal blij.

Deze sterke structuur van een paraplu wordt geleid door stoffen die bedekt zijn met de paraplu. Deze stof bedekt het frame waardoor het hele element sterker wordt. Spanning creëert kracht.

Duurzaamheid:

Het doel van Blunt was om niet alleen paraplu's een nieuwe vorm te geven, maar ook om de behandeling van een paraplu te veranderen.

Elk jaar worden enkele miljoenen paraplu's uitgesloten. Niet weinig worden gerepareerd of gerecycled, dit betekent dat ze meestal in de vuilnisbak belanden. Een pure tijd- en geldverspilling!

En dan hebben we het nog steeds niet over de tijd en het geld dat nodig is om paraplu's te ontwikkelen en te produceren die nog steeds niet aan de eisen voldoen.

De Blunt is ontwikkeld om extreme weersomstandigheden te weerstaan. De Blunt is gemaakt om jarenlang aan uw zijde te blijven staan en om minder te zweren op straat.

Website van Blunt Umbrellas