• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Bodum

Voor uitstekende thee en koffie zijn Bodum de meesters. Het familiebedrijf produceert het legendarische Pebo koffiezetapparaat en een enorm assortiment molentjes, Franse persen en huishoudelijke apparaten.


BODUM - 70 jaar traditie

Het merk BODUM werd in 1944. Opgericht door Peter Bodum. Hij is de vader van Jørgen Bodum, die momenteel de BODUM-groep leidt en in Zwitserland woont. De BODUM-groep is een 100% familiebedrijf met 700 medewerkers wereldwijd.

In het begin importeerde BODUM glazen uit Oost-Europa om in Denemarken te verkopen. Vandaag de dag staat het merk bekend om hun uitgebreide assortiment thee- en koffieaccessoires en hun design bistro- en keukenapparatuur.

In 1958 werd het eerste BODUM-product gelanceerd. De Santos koffiemachine was een sensatie en het koffiezetapparaat wordt nog steeds door BODUM geproduceerd in het oorspronkelijke ontwerp van Kaas Klaeson.

De geschiedenis van succes: Design en functionaliteit tegen toegankelijke prijzen

In 1974 werd de bistrokoffiepot gelanceerd. Het was het eerste BODUM-product uit het assortiment van Presso koffiepotten. Dit waren ook de eerste stappen in de samenwerking tussen Jørgen Bodum en Carsten Jørgensen, wiens ideeën aantoonden dat een goed ontwerp niet duur hoeft te zijn. Tegelijkertijd was de Bistro koffiepot de basis voor de eigen lijn van BODUM. Overigens werd het concept van de Presso koffiepot in 1933 ontwikkeld door de Italiaanse ontwerper Calimani.3.

In 1986 opende BODUM UK zijn eerste winkel in Londen; eigenlijk als showroom. Daarna volgden winkels in Parijs, Kopenhagen, Zürich, Luzern, New York en Tokio. Vandaag de dag zijn er wereldwijd 52 BODUM winkels en nog veel meer shop-in-shops. De BODUM winkels dienen om het merk BODUM en zijn thee- en koffiezetapparaten en bistroaccessoires over de hele wereld te populariseren.

BODUM - gevestigd in het hart van Europa

BODUM omvat een holdingmaatschappij in Denemarken en Zwitserland, 12 verkoopmaatschappijen en 3 productiebedrijven. Het kantoor dat de rechten van de producten, merken, octrooien en gereedschappen beheert, heeft ook zijn hoofdkantoor in Zwitserland.

Productontwikkeling en productiestrategieën worden gecoördineerd in BODUM AG, dat sinds 24 juli 1980 in Zwitserland is opgericht. Alle verkoopmaatschappijen en agenten zijn gevestigd in Denemarken. Daarnaast wordt 20-30% van de productie uitgevoerd door eigen merkbedrijven, de rest wordt extern geproduceerd.

Website van Bodum