• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

linea1

Boeken, cd's en mappen worden gepresenteerd op muren met nauwelijks zichtbare ondersteuning. De essentie van de schappen bestaat uit hun eigen afwezigheid. Linea1 planken worden geproduceerd in Berlijn in een gespecialiseerde productie met een hoge ambachtelijke precisie.In 2004 hadden Irina Jurasic en Francesco Apuzzo nieuwe planken nodig en ontwierpen ze twee versies, een voor boeken en compact discs van gebogen plaatstaal.

Enthousiaste vrienden en collega's wilden er ook een aantal, waardoor de productie van de eerste partij mogelijk werd. Met een toenemende vraag besloten de twee architecten een bureau op te richten voor de productie en distributie van hun ontwerpen. In 2005 werd linea1 opgericht in Berlijn, waar alle productie is gevestigd.

Bij het ontwerpen richt linea1 zich precies op hoe een object zijn werk moet uitvoeren en wat het erover te zeggen heeft. Een economische benadering is kenmerkend voor de ontwerpen in termen van zowel esthetiek als productie. Het materiaal wordt op volle capaciteit en volgens zijn inherente kwaliteiten gebruikt. Kenmerkend is de manier waarop tweedimensionaal plaatstaal in vormen wordt gebogen: in plaats van vaste stoffen te simuleren, weerspiegelen de driedimensionale objecten de dialoog van vlak en volume. linea1 producten worden in Berlijn gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf met nauwkeurig vakmanschap. Een poedercoating zorgt voor een duurzaam oppervlak.

Website van linea1