Spiegelau

Spiegelau GmbH, gevestigd in het Beierse Woud, produceert al sinds de 1e6. Eeuw drinkglazen, karaffen en andere kristallen accessoires. Sinds 2004 maakt het deel uit van het bedrijf Riedel Glas en produceert het 20 miljoen glazen per jaar.

Filter 

Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Spiegelau

Spiegelau Glas - kristalglas van hoge kwaliteit uit het Beierse Woud

Spiegelau GmbH, gevestigd in het Beierse Woud, produceert al sinds de 1e6. Eeuw drinkglazen, karaffen en andere kristallen accessoires. De glasblazerij werd voor het eerst genoemd in het testament van Erasmus Mospurger in 1521.. De glasproductie werd vooral bekend door de kristallen spiegels en vanaf de 1e9. Eeuw door de toen populaire snuifflessen. Er was een frequente verandering van eigenaar in de 20.eeuw.

Twee wereldoorlogen brachten de glasfabriek herhaaldelijk in financiële moeilijkheden en dwongen de verschillende eigenaren de fabriek te verkopen of te sluiten. Vanaf het midden van de jaren zeventig werd de productie in de glasblazerij voortgezet als onderdeel van de Württembergische Metallwarenfabrik met meer dan 500 werknemers tot de aankoop door Nachtmann Bleikristallwerke in 1990. Spiegelau Glashütte behoort sinds 2004 tot het Oostenrijkse bedrijf Riedel Glas. In 2008 werd de productie in Spiegelau stopgezet. Toch worden er jaarlijks meer dan 20 miljoen glazen onder de naam Spiegelau Glas op verschillende locaties van de firma Riedel-Glas in Duitsland geproduceerd.

De glazen van de Spiegelau glasproductie worden gekenmerkt door helder kristal en een hoge glans. De Spiegelau-kristalglazen worden in Duitsland met complexe handwerkzaamheden en met de modernste technologie vervaardigd. Zo is Spiegelau Glas in staat om glazen van hoge kwaliteit tegen matige prijzen aan te bieden.

Website van Spiegelau