• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Baleri Italia

Baleri Italia werd in 1984 opgericht door Enrico Baleri en Marilisa Baleri Darko. Het bedrijf voor meubilair, verlichting en accessoires met het hoofdkantoor in Albano S. Alessandro (Bergamo/Italië) richt zich op internationaliteit.


Ontdek alle collecties en series van Baleri Italia

Baleri Italia - het trendlabel uit Italië

Baleri Italia (voorheen Cerruti Baleri) werd in 198 opgericht door Enrico Baleri en Marilisa Baleri Decimo.4.

Het bedrijf met het hoofdkantoor in Albano S. Alessandro (Bergamo/Italië) produceert interieuraccessoires, verlichting en vooral meubels.

Baleri Italia wordt door experts gezien als een trendlabel, niet in de laatste plaats omdat het bedrijf samenwerkt met internationale sterrenontwerpers en verschillende prijzen voor zijn producten (onder andere de Compasso d'Oro).

Hoewel sommige meubels en objecten uit de Baleri Italia serie een zekere radicaliteit in het ontwerp hebben, zoals de Richard III fauteuil ontworpen door Philippe Starck in 1985, wordt de aanpak van de collectie als minimalistisch, eenvoudig en elegant beschouwd.

Seat Egg Tato - het meest succesvolle product

Het beroemde "seat egg" uit de humoristische Tato serie ontworpen door Denis Santachiara is een van de meest succesvolle producten van het bedrijf.

Het bedrijf kreeg echter ook steeds meer bekendheid met prestigieuze inrichtingsontwerpen, zoals de inrichting van de privékamers van Mitterrand in het Elysée Palace, die in samenwerking met Philippe Starck werden ontworpen of de Caprichair-fauteuil van Hannes Wettstein die het parlement van Helsinki inricht.
Een samenwerking met de bekende modeontwerper Nino Cerrutti kwam tot stand door een overname in 2004.. Dit opende de mogelijkheid om uitsluitend innovatieve materialen en textiel te ontwikkelen en te produceren voor het bedrijf om bijvoorbeeld stoelen, fauteuils en banken te stofferen. De samenwerking werd geïntensiveerd en in 2009 werd het bedrijf omgedoopt van Cerrutti Baleri tot Baleri Italia.

Website van Baleri Italia


De belangrijkste ontwerpers