• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Tivoli

De Tivoli by Normann Copenhagen collectie markeert het begin van een compleet nieuw designmerk. De uitgebreide designcollectie omvat meer dan 300 objecten op het gebied van verlichting, textiel, serviesgoed, parfum, beeldjes en woonaccessoires.


Tivoli door Normann Kopenhagen

Normann Copenhagen introduceert een nieuwe collectie designproducten in samenwerking met Tivoli, het wereldberoemde historische pretpark in het hart van Kopenhagen. Voor deze collectie nam Normann Copenhagen het rijke culturele erfgoed van Tivoli als uitgangspunt en creëerde een compleet nieuw designmerk. Gelanceerd als een onafhankelijk merk, staat Normann Copenhagen achter elk proces van Tivoli, van productie tot distributie.

Tivoli Tuinen Pretpark

Tivoli Gardens (gewoon Tivoli) is een pretpark in het hart van Kopenhagen, opgericht door Georg Carstensen. Het park opende zijn deuren voor het eerst op 1 5. augustus 1843 en is daarmee het op één na oudste pretpark ter wereld. De bezoekers van het park hebben zich vanaf het begin laten inspireren door de elegante en exotische impressies. Iedereen die Tivoli ooit heeft bezocht zal het ermee eens zijn dat het park echt iets bijzonders is. Sommige bezoekers worden aangetrokken door de snelheid en opwinding van Tivoli's ritten en attracties, terwijl anderen genieten van de tuinen, de muzikale optredens, het theater en de bizarre mix van architectonische stijlen; van kleine, oude tavernes tot Aziatische bouwtradities en klassiek Deens design, Tivoli biedt een prachtige veelzijdige bron van inspiratie. Zo werd de beroemde schrijver Hans Christian Andersen door Tivoli geïnspireerd voor zijn sprookje "De nachtegaal". Walt Disney kwam ook een paar keer naar Tivoli Themapark voordat hij in 1955 zijn wereldberoemde themapark in Californië opende.

Altijd als nooit tevoren

Tivoli oprichter Georg Carstens heeft ooit gezegd dat Tivoli nooit af zou zijn. Tot op de dag van vandaag is deze zin diep geworteld in de wortels van de Tivoli-filosofie en manifesteert zich in de voortdurende ontwikkeling van het pretpark en het merk Tivoli.

Het was ook in overeenstemming met dit motto dat het idee van een collectie designobjecten werd geboren, allemaal geïnspireerd door de magische sfeer van de Tivoli. Als modern en internationaal succesvol bedrijf gevestigd in Kopenhagen, is Normann Kopenhagen de perfecte keuze voor een samenwerking met Tivoli. Samen combineren ze de Deense traditie met moderne designinvloeden.

Meer dan 300 ontwerpobjecten

Geïnspireerd door de gevarieerde geschiedenis en sfeer van Tivoli Park is er een uitgebreide collectie designobjecten ontstaan, geïnspireerd op de kleuren en patronen, architectuur, design, kunst en culturele tradities van Tivoli Park.

De Tivoli by Normann Copenhagen collectie markeert het begin van een compleet nieuw designmerk. De omvangrijke designcollectie bestaat uit meer dan 300 objecten op het gebied van verlichting, textiel, serviesgoed, parfum, beeldjes en woonaccessoires, die in de loop van de tijd zullen worden aangevuld en uitgebreid.

Website van Tivoli